Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4 χρόνια, 40 τεύχη, αναρίθμητες ιστορίες και τα (ακόμη) καλύτερα έρχονται!

Tου Γιάννη Διονάτου

 

Ένας αείμνηστος καθηγητής που είχα την τύχη να βρεθεί στο διάβα της ζωής, ισχυριζόταν πως «η στατιστική αποτελεί τον επιστημονικότερο τρόπο να λέει, κάποιος, ψέματα». Κι αυτό, καθώς καθείς μπορεί να «διαβάζει» κατά το δοκούν (ενίοτε και όπως τον συμφέρει…) τα δεδομένα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η απαρίθμηση αριθμητικών δεδομένων εν είδει της προσπάθειας αποτύπωσης του χρόνου είναι μεν εύκολη, όσο και απλή, ωστόσο το ζητούμενο βρίσκεται -και είναι- αλλού: Στο περιεχόμενο με το οποίο συνδέεται και φυσικά στην αξία που προσθέτει προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Γιατί, αλήθεια, τι το ιδιαίτερο προσφέρει η αναφορά πως η τάδε επιχείρηση ή το δείνα έντυπο συμπλήρωσε 1, 12, 18, 24 κ.ο.κ. μήνες λειτουργίας ή κυκλοφορίας; Πολλά συγχαρητήρια, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Το ζητούμενο σχετίζεται ευθέως με το αποτύπωμά του, τον βαθμό παρέμβασης και τον εποικοδομητικό ρόλο της παρουσίας του στην προσπάθεια μετεξέλιξης, ανάπτυξης και προώθησης της προόδου σε μια αγορά, έναν κλάδο, ακόμη και μια χώρα.

Κάτι τέτοιο, ισχυριζόμαστε, πως επιτελεί το STARTUPPER MAG εδώ και 4 χρόνια ή αλλιώς 40 τεύχη.

Την ιστορία, ισχυρίζονται, πως την γράφουν οι τολμηροί. Να ξεκαθαρίσω, αρχικά, πως δεν είναι στον χαρακτήρα μου να μιλάω για τον εαυτό μου, ωστόσο αδυνατώ να το αποφύγω για τη συγκεκριμένη περίσταση και μόνον. Οπότε, συγχωρέστε μου την χρήση του πρώτου ενικού και την πιθανή περιαυτολογία, καθώς αποτελεί κατάθεση ψυχής και όχι μια προσπάθεια υπερφίαλης μεν, ανούσιας δε αυτοπροβολής. Κάθε άλλο!

Στην προαναφερθείσα ρήση περί της ιστορίας και ποιοι τη συγγράφουν, η δική μου εκδοχή είναι πως την κάνουν πράξη οι ομάδες! Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία στο STARTUPPER MAG είχαμε την τύχη στην μέχρι σήμερα διαδρομή μας να έχουμε πάντοτε καλές ομάδες που στήριξαν από την αρχή την συγκεκριμένη προσπάθεια. Βέβαια, έχουμε απόλυτη επίγνωση του γεγονότος πως οι πρωταγωνιστές δεν είμαστε εμείς, αυτοί που «τρέχουν» το STARTUPPER MAG, αλλά όλοι αυτοί που «τρέχουν» τις εταιρείες για τις οποίες γράφουμε.

Αυτοί είναι οι -απόλυτοι- πρωταγωνιστές! Για αυτούς γράφουμε, από αυτούς αντλούμε πληροφόρηση και οι ίδιοι μας στηρίζουν εμπράκτως, όσο και πολλαπλώς.

Αναμφίβολα, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια του STARTUPPER MAG, το τοπίο ήταν διαφορετικό, λιγότερο προωθημένο, σαφώς πιο «προβληματικό», με πολλά ερωτήματα, πλήθος από ανασφάλειες, ωστόσο διαφαινόταν κάτι. Μια σπίθα δημιουργικότητας, μια επιμονή στην βελτίωση του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μια πίστη στην αισθητή αύξηση των μεγεθών και φυσικά μια προσμονή για καθιέρωση από μέρους των νεοφυών εταιρειών.

Επιλέξαμε, λοιπόν, να (συν)ρισκάρουμε μαζί με το οικοσύστημα, σε καιρούς χαλεπούς, έπειτα από την δεκαετή οικονομική κρίση που προηγήθηκε και σάρωσε στο πέρασμά της επιχειρήσεις, αγορές, ανθρώπους, σχέδια και όνειρα. Σήμερα, με υπερηφάνεια στεκόμαστε εδώ, απέναντί σας, προκειμένου να διατρανώσουμε πως στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε τον μοναδικό έντυπο και από τους ελάχιστους online πόλους στήριξης της εγχώριας startup κοινότητας. Προς όφελος των ίδιων των μελών της, της επιχειρηματικότητας, της εν γένει αγοράς, της χώρας μας και φυσικά του κοινού καλού.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη, την κριτική, την εμπιστοσύνη και σας διαβεβαιώνουμε πως μοναδικός κινητήριος μοχλός και ενέργειά μας δεν είναι άλλη από την σταθερή προώθηση της startup επιχειρηματικότητας.

Αδημονούμε για το μέλλον, τα επόμενα 4 χρόνια, τα πρόσθετα 40 τεύχη…

 

 

 

 

 

Το editorial του Γιάννη Διονάτου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #40

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις