Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix: Συμφωνία με την Jio του Ambani για να επεκτείνει την παρουσία του στην Ινδία

Η επέκταση συμπίπτει με την αύξηση των τιμών συνδρομής του Netflix στις ΗΠΑ και σε αρκετές άλλες ανεπτυγμένες αγορές καθώς και με την παγκόσμια καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Το Netflix υπέγραψε συμφωνία με την Jio Platforms, τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της Ινδίας, για να συνδυάσει την υπηρεσία ροής με τα δύο σχέδια pay-as-you-go του παρόχου, καθώς ο αμερικανικός γίγαντας θέλει να επεκτείνει τη βάση συνδρομητών του στην ασιατική αγορά.

Μια συνδρομή Netflix μόνο για κινητά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των 13.2 δολαρίων της Jio, ενώ το πρόγραμμα των 18 δολαρίων προσφέρει Netflix Basic, ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες την Παρασκευή. Το πρόγραμμα 13.2 δολαρίων παρέχει 2 GB δεδομένων 5G καθημερινά και το πρόγραμμα 18 δολαρίων προσφέρει καθημερινά δεδομένα 3 GB. Και τα δύο ισχύουν για 84 ημέρες και διαθέτουν απεριόριστες δωρεάν φωνητικές κλήσεις.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Jio. Με τα χρόνια, έχουμε ξεκινήσει μια σειρά επιτυχημένων τοπικών εκπομπών, ντοκιμαντέρ και ταινιών που έχουν αγαπηθεί από το κοινό σε όλη την Ινδία. Η συλλογή μας με ιστορίες που πρέπει να παρακολουθήσετε αυξάνεται και η νέα μας συνεργασία με το προπληρωμένο πακέτο με την Jio θα δώσει σε περισσότερους πελάτες πρόσβαση σε αυτή τη συναρπαστική σειρά ινδικού περιεχομένου, καθώς και σε μερικές απίστευτες ιστορίες από όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Tony Zameczkowski, vice president της APAC Partnerships.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Netflix συνεργάζεται με έναν τηλεπικοινωνιακό φορέα στην Ινδία για να προσφέρει την υπηρεσία streaming σε ένα προπληρωμένο ή pay-as-you-go πρόγραμμα, δήλωσε η Reliance. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ινδία συμπληρώνουν τα τηλέφωνά τους με προγράμματα pay-as-you-go αντί να εγγραφούν στην τυπική επαναλαμβανόμενη συνδρομή που είναι κοινή στις περισσότερες ανεπτυγμένες αγορές.

Η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών υπογραμμίζει τη μοναδική προσέγγιση που ακολουθεί το Netflix στην Ινδία, όπου τα μέσα έσοδα ανά συνδρομητή είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η επέκταση συμπίπτει με την αύξηση των τιμών συνδρομής του Netflix στις ΗΠΑ και σε αρκετές άλλες ανεπτυγμένες αγορές καθώς και με την παγκόσμια καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Για την Jio Platforms, την κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας με περισσότερους από 450 εκατομμύρια χρήστες, η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Reliance Industries του Mukesh Ambani να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της Bharti Airtel και Vodafone-Idea. Η εταιρεία, εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της άδειας φάσματος 5G ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, έχει επίσης διευρύνει τη γκάμα των συσκευών της για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

«Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης στους χρήστες μας. Η κυκλοφορία των πακέτων Netflix με το προπληρωμένο πρόγραμμά μας είναι ένα ακόμη βήμα για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας.”, δήλωσε ο Kiran Thomas, CEO της Jio Platforms Limited.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις