Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποχωρεί από το Elevate Greece ο Μιχάλης Δρίτσας

Σύμφωνα με το emea.gr ο κ. Δρίτσας υπέβαλε πρόσφατα την παραίτηση του, η οποία και έγινε δεκτή

Εκτός Elevate Greece βρίσκεται ο Μιχάλης Δρίτσας, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του CEO της εταιρείας του δημοσίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη στήλη sniper του emea.gr ο κ. Δρίτσας υπέβαλε πρόσφατα την παραίτηση του, η οποία και έγινε δεκτή.

Όπως αναφέρει η στήλη sniper του emea.gr όλα δείχνουν ότι παρά τις υψηλές προσδοκίες που ο ίδιος είχε γεννήσει, ο κ. Δρίτσας δεν κατάφερε να «σηκώσει» το βάρος αυτής της προσπάθειας και να οδηγήσει το Elevate Greece στην επόμενη ημέρα ως έναν ανεξάρτητο φορέα.

Η πορεία του Elevate Greece, η αλλιώς του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο τότε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, έκανε πράξη (με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του τότε υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη) το όραμά του να καταγράψει το αχαρτογράφητο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων και του ευρύτερου οικοσυστήματος ώστε να είναι εφικτή η σχεδίαση κατάλληλων αναπτυξιακών πολιτικών.

Η πρωτοβουλία της Eλληνικής Kυβέρνησης, η οποία  είχε ως απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σήμερα οι εγγεγραμμένες Startups στο Elevate Greece ξεπερνούν τις 780.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023, το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μετεξελίχθηκε σε εταιρεία του δημοσίου, με την επίσημη ονομασία “Elevate Greece ΑΕ”. Βασικός της στόχος εκτός από τη διαχείριση και λειτουργία του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, είναι πλέον  η περαιτέρω δικτύωση των Startups με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών, η παρακολούθηση της πορείας τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, η δημιουργία βάσης δεδομένων για την εύρεση εξειδικευμένων θέσεων εργασίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο Μιχάλης Δρίτσας έπαιξε από την πρώτη στιγμή σημαντικό ρόλο στην δημιουργία και ανάπτυξη του Elevate Greece μέσα την θέση που κατείχε ως επικεφαλής του Γραφείου του Χρίστου Δήμα. Εξού και αργότερα ήρθε η τοποθέτηση του στην θέση του CEO της Elevate Greece ΑΕ.

Σύμφωνα με το emea.gr  η αγορά δεν είδε με καλό μάτι την μετατροπή του Elevate Greece σε ανεξάρτητο φορέα. Για τον λόγο αυτό από την πρώτη ημέρα ο κ. Δρίτσας είχε να αντιπαρέλθει με πλήθος από δυσκολίες, ενώ στο μεσοδιάστημα έχασε και το στήριγμα του, τον πρώην υπουργό, Χρήστο Δήμα ο οποίος -πλέον- βρίσκεται στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, το emea.gr υποστηρίζει ότι ο θέμα του Elevate Greece βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και ως εκ τούτου και του ίδιου του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Μάξιμου Σενετάκη, οι οποίοι ήδη ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις