Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Severn Trent: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,2 δισ. δολαρίων για καθαρισμό ποταμών 

Η Severn Trent δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξοδέψει 12,9 δισεκατομμύρια λίρες σε συνολικές δαπάνες κατά την επόμενη πενταετή ρυθμιστική περίοδο που λήγει στις 31 Μαρτίου 2030 σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας

Η Severn Trent του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας επενδυτικής προσπάθειας για τη μείωση της απελευθέρωσης ανεπεξέργαστων λυμάτων σε ποτάμια και τη μείωση των διαρροών από το δίκτυο σωλήνων της.

Η Severn Trent δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξοδέψει 12,9 δισεκατομμύρια λίρες σε συνολικές δαπάνες κατά την επόμενη πενταετή ρυθμιστική περίοδο που λήγει στις 31 Μαρτίου 2030 σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία ύδρευσης παρουσίασε επίσης σχέδια για τη μείωση των διαρροών και της ρύπανσης στο πενταετές σχέδιό της, αν και δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τυχόν έργα που σχεδιάζει.

Η ανάγκη βελτίωσης των παλιών υποδομών για τη μείωση του αριθμού των εκλύσεων λυμάτων, καθώς και το σχέδιο για την αύξηση του πληθυσμού και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που μεταβάλλει τις ροές νερού, σημαίνει ότι πολλές από τις δεκάδες περίπου εταιρείες ύδρευσης της Βρετανίας πρέπει να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στις υποδομές τους.

Τους τελευταίους μήνες η Thames Water, η Southern Water και η Yorkshire Water έχουν συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια από τους μετόχους τους.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Severn Trent, συμπεριλαμβανομένης της άντλησης 500 εκατομμυρίων λιρών από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, αναμένεται να αντιπροσωπεύει περίπου το 19% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το Κατάρ είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Seven Trent με μερίδιο 4,6%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις