Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

14 χρόνια Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds: Πάρτε μέρος στον κορυφαίο διαγωνισμό καινοτομίας!

Γίνετε κι εσείς μέρος ενός σημαντικού θεσμού! Δηλώστε συμμετοχή στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, και διεκδικήστε χρηματικά έπαθλα, προβολή, καθοδήγηση, mentoring και ευκαιρίες δικτύωσης.

Τελευταία εβδομάδα για τους «φίλους» της καινοτομίας και της τεχνολογίας που επιθυμούν να υποβάλουν την πρότασή τους στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον μακροβιότερο διαγωνισμό καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει περισσότερα από 7.500 άτομα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί και να επιβραβευθεί η καινοτομία σε όλα τα επίπεδα. Η Εθνική Τράπεζα ενδιαφέρεται για πρωτότυπες ιδέες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά σχέδια και εταιρείες, που συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της ESG προσέγγισης στον σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι θεματικές του διαγωνισμού είναι:
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα
– ΕSG, Περιβάλλον και Τεχνολογία
– Πολιτισμός και Τεχνολογία

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό προσκαλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος: Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, CapsuleT, Bayer Eλλάς, Mastercard, ΝΒG Pay KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, HIGGS, ΟΚ!Τhess και ακόμη 45 φορείς και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις πρώτες προτάσεις, λαμβάνουν χρηματικά βραβεία €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Εθνικής στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

Η υποβολή των προτάσεων διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 15:00, οπότε μη χάνετε χρόνο και στείλτε τη δική σας ενδιαφέρουσα πρόταση!

Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό και το πρόγραμμα NBG Business Seeds μπορείτε να βρείτε στο nbg.gr/competition.

Οι νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας NBG Business Seeds: Καινοτόμησαν και ανταμείφθηκαν

Η μεγάλη νικήτρια του 13ου Διαγωνισμού που κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ, είναι η εταιρεία ABCureD. H εταιρεία αυτή έχει αναπτύξει το LPancreas, μια διαγνωστική εξέταση υγρής βιοψίας για την πρόληψη και εξατομικευμένη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Συνδυάζει τρία μοναδικά καινοτόμα στοιχεία για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα: υγρή βιοψία, βιοδείκτες μεθυλίωσης, αυτοματοποιημένη μηχανική μάθηση. Η λύση που προτείνεται βασίζεται σε μια μοριακή εξέταση στο αίμα, προστατεύεται από διεθνή πατέντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση του προδιαβήτη και του διαβήτη.

Το δεύτερο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Agritrack, μια startup που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα και παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης διαδικασιών, με στόχο την ψηφιοποίηση, βελτίωση της ιχνηλασιμότητας και αποτύπωση της ποιότητας τροφίμων στο πεδίο με τον συνδυασμό τεχνολογιών IoT, Immutable Ledger (πχ BlockChain) και Machine Learning.

Τρίτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία RETOUCH-HS, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός ρομποτικού συστήματος εξωσκελετού, που βελτιώνει και επιταχύνει την αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας ασθενών μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η ιδέα της RETOUCH-HS προήλθε από την προπτυχιακή εργασία ιδρυτικού μέλους της εταιρείας, όπου ανέπτυξε μία πρωτότυπη συσκευή μηχανικού εξωσκελετού, προκειμένου να ξεπεράσει το κενό που υπήρχε στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, με τη χρήση της μεθόδου Mirror Therapy. Ενσωματώνοντας αισθητήρες καταγραφής της θέσης των δακτύλων στο υγιές χέρι και χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία, μετέφερε τις μετρήσεις στο πάσχον χέρι, όπου αναλάμβανε ένας μηχανικός εξωσκελετός να εκτελέσει την κίνηση. Αυτή η απλή ιδέα έφερε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς ο ασθενής πέρα από το οπτικό ερέθισμα του καθρέπτη είχε και κινητικό ερέθισμα που ενεργοποιεί πολλαπλάσιους νευρώνες και βοηθάει στη γρήγορη αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας.

Το τέταρτο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ κέρδισε η εταιρεία e-cleaning, η οποία έχει δημιουργήσει ένα delivery app, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού για τα ρούχα, τα χαλιά, τα σπίτια και τα αυτοκίνητά, εύκολα και γρήγορα. Ειδικότερα, το app περιλαμβάνει καθαριστήρια ρούχων, ταπητοκαθαριστήρια, πλυντήρια αυτοκινήτων και συνεργεία βιολογικού καθαρισμού. Ο πελάτης επιλέγει πότε θέλει να εξυπηρετηθεί και πληρώνει απευθείας για την υπηρεσία, ενώ το e-cleaning φροντίζει για τη διανομή (delivery) της υπηρεσίας στην πόρτα του.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν και χρηματικά έπαθλα των €1.500 έκαστο, σε έξι ομάδες: Tukana, ProgHRC, Blink, Upiria, TBscan, Μegaventory.

Η Tukana είναι μια Fintech εταιρεία με έδρα την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται σε 6 χώρες και προσφέρει κεντρική οργάνωση και διαχείριση των λογαριασμών από όλες τις τράπεζες.

To ProgHRC είναι μια καινοτόμα μέθοδος, που επιτρέπει στα βιομηχανικά ρομπότ να μαθαίνουν -με χρήση τεχνητής νοημοσύνης- εργασίες από τον άνθρωπο σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς να χρειάζεται καθόλου προγραμματισμός.

Το Blink είναι μια εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας (B2B2C), που προσφέρει εξατομικευμένες οικονομικές συμβουλές, για να βοηθούν τους νέους χρήστες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους και να δημιουργούν αποταμιεύσεις.

Η Upiria έχει ως επίκεντρο τις τουριστικές δραστηριότητες και ως στόχο να μηδενίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επαγγελματιών και ταξιδιωτών.

TBscan, by RespiBit: Η ιδέα πίσω από το TBscan ήταν να ανιχνευθεί η φυματίωση στον αέρα. Το TBscan εκμεταλλεύεται ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης που μπορεί να ανιχνευθεί με ένα ειδικό σύστημα λέιζερ/οπτικής/ανιχνευτή.

Μegaventory: H πρόταση της Megaventory αφορά μια σύγχρονη εφαρμογή για smartphone-tablet, η οποία επιτρέπει την διαχείριση αποθεμάτων, εγγράφων (παραγγελιών, τιμολογίων κλπ) και πληρωμών με τη μέγιστη χρηστικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις