Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος μαζικών απολύσεων στη Meta

Οι απολύσεις επηρέασαν και μηχανικούς που εργάζονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας στη Meta, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία ξεκίνησε να απολύει υπαλλήλους με τεχνικό υπόβαθρο, οι οποίοι εργάζονταν σε τομείς όπως η μηχανική λογισμικού και ο προγραμματισμός γραφικών.

Μάλιστα, ένας υπάλληλος που απολύθηκε είπε στο CNBC ότι η Meta σχεδιάζει να περικόψει ρόλους, όπως οι χρηματοοικονομικοί υπάλληλοι, στελέχη της νομικής υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι στο HR, από τον Μάιο. Ακόμα, ο υπάλληλος αυτός, ανέφερε ότι η Μeta πρότεινε οι ομάδες τεχνολογίας που δεν επηρεάστηκαν από τις περικοπές της Τετάρτης να συμπεριληφθούν στις απολύσεις τον επόμενο μήνα.

Συγχρόνως, σύμφωνα με αναρτήσεις που έγιναν στο LinkedIn, οι απολύσεις επηρέασαν και μηχανικούς που εργάζονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Την ίδια ώρα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Meta συνέστησε στους managers να προετοιμαστούν για τις ανακοινώσεις των απολύσεων, ενώ στο «στόχαστρο» αναμένεται να τεθούν το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και το Reality Labs. Επίσης, η εταιρεία φέρεται να ζήτησε από τους εργαζομένους της που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, να δουλέψουν με τηλεργασία σήμερα, εν όψει των εξελίξεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις