Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο foldable smartphone της Google

Η τιμή της νέας συσκευής θα ξεπερνάει τα 1.700 δολάρια

Το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone αναμένεται να κυκλοφορήσει η Google εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με το CNBC. Η τιμή της συσκευής θα ξεπερνάει τα 1.700 δολάρια, δηλαδή θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τις συσκευές που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η εταιρεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το Pixel Fold, όπως θα είναι η ονομασία της νέας συσκευής, θα είναι αδιάβροχο και σε μέγεθος τσέπης, με εξωτερική οθόνη 5,8 ιντσών. Επίσης, θα ανοίγει σαν βιβλίο για να αποκαλύψει μια οθόνη 7,6 ιντσών σε μέγεθος tablet.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Google υποστηρίζει ότι η μπαταρία του νέου smartphone θα έχει διάρκεια 24 ωρών ή 72 ωρών σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Συγχρόνως, στο εσωτερικό της συσκευής θα βρίσκεται ο επεξεργαστής Tensor G2, δηλαδή ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε και στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

Με το Pixel Fold ο τεχνολογικός κολοσσός εισέρχεται σε μια εντελώς νέα κατηγορία συσκευών, αν και ακόμα δεν ξέρουμε τι είδους νέα «εμπειρία» θα προσφέρει. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι προγενέστερες συσκευές Pixel διέθεταν αποκλειστικές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε όλα τα τηλέφωνα Android, όπως για παράδειγμα επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών που τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή Tensor.

Τέλος, η Google αναμένεται να προσφέρει κίνητρα σε μια προσπάθεια να πείσει τους καταναλωτές να μεταβούν στο Pixel Fold. Για παράδειγμα, σχεδιάζεται η προσφορά ανταλλαγής του παλιού τηλεφώνου Pixel, iPhone ή Android έναντι έκπτωσης για το Pixel Fold.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις