Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΕ: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η συμφωνία δεν θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό

«Πράσινο φως» για την ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα deals στον χώρο του gaming άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα η ΕΕ ενέκρινε την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, έναντι 69 δισ. δολαρίων αλλά με την προϋπόθεσή ότι θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα από πλευράς του τεχνολογικού κολοσσού.

Αναλυτικότερα, η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η συμφωνία δεν θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό.

Από την πλευρά της η Microsoft προσέφερε διορθωτικά μέτρα στον τομέα του cloud gaming, στοιχείο που ανέτρεψε της ανησυχίες περί μονοπωλιακών πρακτικών.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ η Microsoft δέχθηκε να αφήσει ανταγωνιστές της στο cloud να προσφέρουν στις πλατφόρμες κορυφαίους τίτλους της Blizzard, όπως το εξαιρετικά δημοφιλές «Call of Duty», για την επόμενη δεκαετία.

«Οι δεσμεύσεις αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό που εντόπισε η Επιτροπή και αντιπροσωπεύουν σημαντική βελτίωση για το cloud gaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της υπηρεσίας επιτήρησης ανταγωνισμού της ΕΕ.

«Τέτοιες άδειες είναι πρακτικές και αποτελεσματικές», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Στην πραγματικότητα βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση για τη ροή παιχνιδιών στο cloud σε σύγκριση με την παρούσα κατάσταση, γι’ αυτό και τα θεωρούμε πραγματικά υπέρ του ανταγωνισμού», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση της Κομισιόν αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Microsoft, ειδικά με δεδομένο ότι μόλις τον περασμένο μήνα η Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας πρακτικά μπλόκαρε τη σχετική συμφωνία. Η CMA ανησυχούσε ότι η συμφωνία θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην αγορά του gaming μέσω cloud.

Σε γενικές γραμμές ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως διερευνούν το κατά πόσο η εξαγορά της Activision από τη Microsoft θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό. Η βασική ανησυχία είναι ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα μπορούσε να απαγορεύσει την διάθεση των τίτλων της Activision Blizzard σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις