Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crypto: Η Bit Digital επεκτείνεται στην Ισλανδία λόγω…φορολογίας

H κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ σχεδιάζει την επιβολή πρόσθετων φόρων για τις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

«Άνοιγμα» στην Ισλανδία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης bitcoin, Bit Digital, προκειμένου να αποφύγει την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bit Digital, Σαμίρ Ταμπάρ, η εταιρεία αγόρασε την περασμένη εβδομάδα 2.500 νέα μηχανήματα εξόρυξης bitcoin έναντι 5 εκατ. δολαρίων, τα οποία πρόκειται να εγκαταστήσει στην Ισλανδία. Πρέπει να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που η Bit Digital στέλνει εξοπλισμό εξόρυξης κρυπτονομσισμάτων εκτός των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κριτικάρει στο παρελθόν τη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ως μια εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία.Μάλιστα, τον Μάρτιο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε προτείνει οι εταιρείες εξόρυξης ψηφιακών assets να πληρώνουν φόρο ίσο με το 30% του κόστους ρεύματος που καταναλώνουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις