Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BofA: Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι εισροές σε μετοχές τεχνολογίας λόγω της «φρενίτιδας» με την AI

Τα κεφάλαια που κατευθυνθήκαν προς την τεχνολογία έφτασαν το ιστορικό υψηλό των 8,5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου

Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και ο γενικότερος ντόρος που έχει δημιουργηθεί, κάνει τους επενδυτές να ρίξουν ένα ποσό ρεκόρ σε μετοχές τεχνολογίας, σύμφωνα με την Bank of America.

Ειδικότερα, ο στρατηγικός αναλυτής, Μάικλ Χάρτνετ, υποστήριξε ότι μια «μικρή φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν το κυρίαρχο θέμα της αγοράς τον Μάιο, με τα κεφάλαια που κατευθυνθήκαν προς την τεχνολογία να φτάνουν το ιστορικό υψηλό των 8,5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου.

«Η “μονοπωλιακή τεχνολογία” κερδίζει μέσω της τιμολογιακής ισχύς και της συμπίεσης των μικρότερων προμηθευτών», σημείωσε ο Χάρτνετ, ενώ τόνισε ότι ο δείκτης Nasdaq 100 βρίσκεται πλέον σε υψηλό ρεκόρ σε σχέση με τον δείκτη Russell 2000 μικρής κεφαλαιοποίησης. Μια αντιθετική κίνηση σε αυτό το σημείο θα ήταν να πουλήσει κανείς μετοχές AI και να αγοράσει μετοχές του Χονγκ Κονγκ, συμπλήρωσε.

Οι ροές σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια έφτασαν συνολικά τα 14,8 δισ. δολάρια, ενώ 1,1 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια.

Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές τεχνολογίας έχουν σημειώσει άνοδο κατά 32% φέτος, λόγω των στοιχημάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια και ότι ο τομέας θα είναι πιο απρόσβλητος σε μια αναμενόμενη ύφεση.

Η αισιοδοξία γύρω από τις μετοχές που σχετίζονται με την ΑΙ έδωσε πρόσθετη ώθηση στις εταιρείες τεχνολογίας τον Μάιο, στέλνοντας για λίγο την κεφαλαιοποίηση της Nvidia στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η Apple έχει επιστρέψει κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Ωστόσο, ο Χάρτνετ προειδοποίησε για τα πιθανά «σκαμπανεβάσματα» των μετοχών εν μέσω της προοπτικής σύσφιξης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις