Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AI της Nvidia δημιουργεί 3D αντικείμενα με το Neuralangelo

o παίρνει βίντεο 2D και τα μετατρέπει αυτόματα σε 3D στοιχεία με περίπλοκες λεπτομέρειες και υφές, καθιστώντας το εικονικό αντίγραφο σχεδόν δυσδιάκριτο από το φυσικό αντικείμενο που αντιγράφηκε.

Σε αντίθεση με το consumer metaverse, το οποίο υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Facebook αλλά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, το commercial metaverse τα πάει αρκετά καλά. Η Nvidia ηγείται του commercial metaverse. Αλλά η δημιουργία αυτού του μετασύμπαντος βιομηχανικής ποιότητας και των ψηφιακών διδύμων πραγματικών αντικειμένων σε αυτό απαιτεί πολλές βελτιώσεις όσον αφορά τη σάρωση 3D για την αντιγραφή πραγματικών αντικειμένων σε αυτό το εικονικό περιβάλλον.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Nvidia έχει βρει διάφορα εργαλεία για να επιταχύνει τη δημιουργία μιας παρουσίας metaverse που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση του πραγματικού κόσμου. Το τελευταίο από αυτά είναι το Neuralangelo. Το Neuralangelo παίρνει βίντεο 2D και τα μετατρέπει αυτόματα σε 3D στοιχεία με περίπλοκες λεπτομέρειες και υφές, καθιστώντας το εικονικό αντίγραφο σχεδόν δυσδιάκριτο από το φυσικό αντικείμενο που αντιγράφηκε. Η κλίμακα κυμαίνεται από μικρά αντικείμενα έως κτίρια πλήρους μεγέθους, επομένως αυτό το εργαλείο έχει ασυνήθιστες ικανότητες.

Το μοντέλο του Neuralangelo, που πήρε το όνομά του από τον Μιχαήλ Άγγελο, διαλέγει προσεκτικά αρκετά καρέ του αντικειμένου που είναι να αναλύσει από διαφορετικές οπτικές γωνίες, καταγράφoντας το βάρος, το μέγεθος και το σχήμα του. Έπειτα δημιουργεί μια κατά προσέγγιση 3D απεικόνιση του αντικειμένου.

Την τεχνολογία του Neuralangelo, όπως παραδέχεται η Nvidia, τη δανείστηκε από το παλιό αντίστοιχο ΑΙ μοντέλο-γλύπτη, το Instant NeRF, το οποίο μπορούσε να καταγράψει με λεπτομέρεια σε 3D ότι ήθελε ο χρήστης, από την υφή του, τα σχέδιά του μέχρι και τις αποχρώσεις του.

Η ΑΙ του Neuralangelo μπορεί να καταγράψει σε 3D αντικείμενα τα οποία έχουν τραβηχτεί με την κάμερα του κινητού. Η Nvidia Research δηλώνει πως μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρα 3D σκηνικά μέσα σε δύο ώρες.

Το Neuralangelo είναι ένα εργαλεία που προέρχεται από την ευρεία προσπάθεια της Nvidia να βοηθήσει εταιρείες και κυβερνήσεις να δημιουργήσουν περιπτώσεις metaverse που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσομοίωση και δοκιμές.

Προσπάθειες όπως αυτή δημιουργούν το εμπορικό metaverse του αύριο και διασφαλίζουν ότι, τουλάχιστον στον εμπορικό χώρο, το metaverse δεν είναι μόνο πραγματικό αλλά και απίστευτα χρήσιμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις