Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Τριγμοί» στην Binance: Έχασε σχεδόν 800 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες

Οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια ύψους 780 εκατ. δολαρίων μετά την μήνυση που κατέθεσε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε βάρος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Πανικό προκάλεσε στους επενδυτές η μήνυση που κατέθεσε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σε βάρος της Binance, οι οποίοι απέσυραν σχεδόν κεφάλαια ύψους σχεδόν 800 εκατ. δολαρίων το τελευταίο 24ωρο από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters οι καθαρές εκροές από την Binance ανήλθαν στα 780 εκατ. δολάρια, ενώ οι αντίστοιχες εκροές κεφαλαίων από τον αμερικανικό βραχίονα του ανταλλακτηρίου (Binance.US) έφτασαν περίπου τα 13 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζουμε πως τη Δευτέρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον της Binance αλλά και του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Changpeng Zhao. Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς η Binance κατηγορείται για 13 αδικήματα σχετικά με τεχνητή διόγκωση του όγκου των συναλλαγών της και την παράνομη εκτροπή κεφαλαίων πελατών. Επίσης, κατηγορείται ότι απέτυχε να ελέγξει τους πελάτες στις ΗΠΑ και ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις