Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σαουδική Αραβία: Mega deal ύψους 5,6 δισ. δολαρίων με την κινεζική Human Horizons για την ανάπτυξη EV

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των επενδύσεων άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκαν την πρώτη ημέρα της αραβο-κινεζικής επιχειρηματικής διάσκεψης στο Ριάντ

Μega deal ύψους 5,6 δισ. δολαρίων υπέγραψε το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Human Horizons. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση οχημάτων.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των επενδύσεων άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκαν την πρώτη ημέρα της αραβο-κινεζικής επιχειρηματικής διάσκεψης στο Ριάντ την Κυριακή (11/6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και της Κίνας παραμένει προσηλωμένη στους ενεργειακούς δεσμούς, υπήρξε μια προσπάθεια για τόνωση των επενδύσεων σε μη πετρελαϊκούς τομείς. Εξάλλου, όπως γνωρίζουμε στα γενικότερα πλάνα της Σαουδικής Αραβίας είναι η ανάπτυξη μιας εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τη σειρά της η Human Horizons κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα με την επωνυμία HiPhi στην Κίνα. Μάλιστα, το Μάρτιο ότι θα λανσάρει το premium brand HiPhi σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές φέτος, καθώς θέλει να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις