Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IBM: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Tετάρτη 7 Ιουνίου του 2023, παρουσία του Νίκου Μανιάτη, Διευθύνοντα Συμβούλου της IBM Ελλάδος και Κύπρου και του Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου του ΚΕΑΝ.

Πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου ενσωμάτωσης και ισότητας χωρίς διακρίσεις, η IBM, κορυφαίος πάροχος λύσεων υβριδικού cloud και τεχνητής νοημοσύνης, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που προσχώρησε στη Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Tετάρτη 7 Ιουνίου του 2023, παρουσία του Νίκου Μανιάτη, Διευθύνοντα Συμβούλου της IBM Ελλάδος και Κύπρου και του Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου του ΚΕΑΝ.

Σχολιάζοντας την προσχώρηση της IBM στη λίστα μελών της Χάρτας Διαφορετικότητας για την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε: «Η IBM, η κορυφαία εταιρία στο χώρο της πληροφορικής διεθνώς, με πολύχρονη παρουσία και στη χώρα μας, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η υπογραφή της Χάρτας, από μία επιχείρηση αυτής της εμβέλειας αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και της βαρύτητας που οι επιχειρήσεις προσδίδουν στα θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας και συνεπούς ενασχόλησης με την υγιή ένταξη όλων στα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή της IBM στα μέλη της Χάρτας θα ενισχύσει το έργο μας και την καλωσορίζουμε».

«Για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τους επαγγελματίες με το μεγαλύτερο πάθος και δημιουργικότητα, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε το ταλέντο και να επεκτείνουμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο. Για εμάς, η ενσωμάτωση και η ισότητα είναι έννοιες
αδιαμφισβήτητες. Γι’ αυτό και η εταιρεία έχει δεσμευθεί να εξοπλίσει με αναδυόμενες δεξιότητες 30 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2030, ώστε να εκδημοκρατήσει τις ευκαιρίες, να γεφυρώσει το χάσμα δεξιοτήτων, και να δώσει στη νέα γενιά εργαζομένων τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν σε μια συνεχώς
μεταβαλλόμενη οικονομία. Μέσω της ένταξής μας στη Χάρτα Διαφορετικότητας ευελπιστούμε να παίξουμε κι εμείς το ρόλο μας προς την κατεύθυνση ενός οικοσυστήματος διαφορετικότητας και ισότητας, χωρίς διαχωρισμούς και στερεότυπα», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της IBM Ελλάδος και Κύπρου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις