Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gfycat: «Κατεβάζει ρολά» η δημοφιλής GIF πλατφόρμα

Η εταιρεία προέτρεψε τους χρήστες της να αποθηκεύσουν το περιεχόμενό τους έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2023, καθώς μετά όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα της θα διαγραφούν

Τη διακοπή της λειτουργίας της την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 ανακοίνωσε η Gfycat, η δημοφιλής πλατφόρμα που φιλοξενεί εκατομμύρια GIFs και memes. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία προέτρεψε τους χρήστες της να αποθηκεύσουν το περιεχόμενό τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας, καθώς μετά όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα του Gfycat θα διαγραφούν.

Το Gfycat ιδρύθηκε το 2015, όμως η δημοτικότητα του «εκτοξεύτηκε» γρήγορα ειδικά στην Ευρώπη, καθώς προσέφερε στους χρήστες του έναν αστείο και δημιουργικό τρόπο για να εκφράσουν τη διάθεση και τα αισθήματά τους. Είναι ενδεικτικό το ότι μέχρι σήμερα η πλατφόρμα μετρά πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη επιτυχία, τους τελευταίους μήνες το Gfycat ταλαιπωρήθηκε από τεχνικά ζητήματα, κενά ασφαλείας, καθώς και έλλειψη υποστήριξης. Μάλιστα, τον Μάιο του 2023, η πλατφόρμα δεν ήταν προσβάσιμη για πέντε ολόκληρες ημέρες εξαιτίας ληγμένων πιστοποιητικών ασφαλείας, τα οποία εμπόδιζαν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης να φορτώσουν το περιεχόμενό της. Συγχρόνως, οι χρήστες είχαν παραπονεθεί αρκετές φορές για προβλήματα αναφορικά με το ανέβασμα GIFs, την προβολή των λογαριασμών τους, αλλά και την επικοινωνία με την ομάδα του Gfycat.

Ο λόγος που το Gfycat «κατεβάζει ρολά» δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος, όμως πολλοί υποθέτουν ότι σχετίζεται με την εξαγορά του από τη Snap Inc. τη μητρική εταιρεία του Snapchat, η οποία προφανώς αμέλησε να συντηρήσει επαρκώς την πλατφόρμα.

Στην κεντρική σελίδα του Gfycat προβάλλεται το εξής μήνυμα:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις