Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Twitter: Έχασε τα μισά του διαφημιστικά έσοδα μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Τα αίτια της πτώσης εντοπίζονται στην αποδυνάμωση των ελέγχων για ακατάλληλο περιεχόμενο

Αρνητικός παραμένει ο ισολογισμός της Twitter Inc. με τα διαφημιστικά έσοδα να έχουν μειωθεί κατά 50%, από τότε που η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Όπως όλα δείχνουν τα νούμερα διαψεύδουν τις προσδοκίες του Μασκ, ο οποίος προέβλεπε τον Μάρτιο ότι το Twitter θα είχε γίνει και πάλι κερδοφόρο μέχρι τον Ιούνιο.

Τα αίτια της πτώσης εντοπίζονται στην αποδυνάμωση των ελέγχων για ακατάλληλο περιεχόμενο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση εταιρειών που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλες αναρτήσεις.

Την ίδια ώρα, το Twitter επιβαρύνεται με τόκους 1,5 δισ. τον χρόνο λόγω των δανείων που έλαβε ο Μασκ για να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας.

Τα έξοδα πέρα από τις αποπληρωμές δανείων μειώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια το 2023, έναντι των προβλέψεων για 4,5 δισ., μετά την απόλυση περίπου του 50% των υπαλλήλων της πλατφόρμας και την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το Twitter έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό του Threads της Meta, το οποίο μέσα σε λίγες ημέρες έχει συγκεντρώσει πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις