Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Seat: «Ρίχνει» 300 εκατ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στην Ισπανία

Τα έργα θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025

Η Seat, η οποία είναι μέλος του Volkswagen Group υπέβαλε αίτηση ένα νέο project στο πρόγραμμα Perte VEC της ισπανικής κυβέρνησης για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ειδικότερα, η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου κυψελών μπαταριών στο Μαρτορέλ, κοντά στη Βαρκελώνη. Τα έργα θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Οι μπαταρίες προορίζονται για το Cupra Raval, καθώς και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Volkswagen που θα έχουν γραμμή παραγωγής στο Μαρτορέλ. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος θα μειώσει τα κόστη για τα logistics αλλά, εώ παράλληλα θα μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Volkswagen θα επενδύσει 10 δισ. ευρώ στην Ισπανία, στη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της χώρας.

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική, καθώς κάνουμε ένα ακόμα βήμα στο στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού. Το νέο project θα εξασφαλίσει περισσότερες από 400 άμεσες και 100 έμμεσες θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Seat S.A., Γουέιν Γκρίφιθς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις