Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Ένα επεισόδιο γεμάτο Success Stories

Όλα όσα είδαμε στο τέταρτο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπής για Startups στην ελληνική τηλεόραση

Ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η πρώτη και μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας το Σάββατο 15 Ιουλίου μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL.

Δείτε το νέο επεισόδιο του ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ εδώ 

Ειδικότερα, στο τέταρτο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα success stories των πρωταγωνιστών του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Απο αριστερά: Ελευθέριος Καραμπατσάκης (Carge) , Πάνος Κωνσταντινίδης (Evenly), Γιάννης Δοξαράς (Warply) και Αντώνης Πρέντζας(finloup)  

Ο πρώτος καλεσμένος ήταν ο Ελευθέριος Καραμπατσάκης, συνιδρυτής και CEO της Carge, μια εταιρεία που καλύπτει βασικές ανάγκες για εσάς που έχετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όπως μας είπε ο κ. Καραμπατσάκης: «πρόκειται για μια εφαρμογή που απευθύνεται σε οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τους βοηθά να βρίσκουν, να δεσμεύουν και τελικά να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους μέσω ενός και μόνο app, με πολύ απλό τρόπο και πληρώνοντας σε όλα τα δίκτυα».

Δείτε το νέο επεισόδιο του ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ εδώ 

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν ο Πάνος Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής και CEO της Evenly, της εταιρείας που δίνει τη λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης που δυστυχώς αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποι μας. Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης: «η Evenly είναι μια υπηρεσία που προσφέρει ισότιμη υποστήριξη στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα ακοής, δεν αναφέρεται αποκλειστικά στους κωφούς, αλλά γενικά στους ανθρώπους που έχουν μια βαρηκοΐα. Είναι μια υπηρεσία που την βγάλαμε στην αγορά πρόσφατα, έχουμε ξεκινήσει ήδη με έναν πολύ μεγάλο πελάτη και συγκεκριμένα τη ΔΕΗ. Στόχος μας είναι να επεκτέινουμε αυτή την υπηρεσία και οργανισμούς γενικότερα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινότητας».

Ο επόμενος καλεσμένος ήταν Γιάννης Δοξαράς, Ιδρυτής και CEO της Warply, γωστής και ως βασίλισσα του loyalty. Σύμφωνα με τον κ. Δοξαρά: «η Warply ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια. Όταν ξεκίνησε ο πρώτος της πελάτης ήταν μια τράπεζα οπότε αυτό που κάναμε ήταν να συνδεθούμε με το σύστημα συναλλαγών στις κάρτες, να πάρουμε αυτές τις συναλλαγές και εκείνη την εποχή με κάποια μοντέλα regression και classifiers να στείλουμε προσωποποιημένες προσφορές στους καταναλωτές, τότε δεν υπήρχε η AI ήταν απλή στατιστική, τώρα fast-forward σήμερα είμαστε μια εταιρεία που έχει παρουσία σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη. Υπάρχει μια cloud πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν είτε πολύ μεγάλες εταιρείες ή μεγάλα brands, είτε έχουμε ένα wholesale μοντέλο, στο οποίο πουλάμε την πλατφόρμα σε πελάτες είτε είναι τράπεζες είτε merchant aggregators και αυτοί πουλάνε την πλατφόρμα σε μικρότερους εμπόρους».

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Αντώνης Πρέντζας, Συνιδρυτής και της CEO της finloup, της εταιρείας που ναι μεν δραστηριοποιείται στο leasing, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Όπως μας είπε ο κ. Πρέντζας: «είναι κάτι καινούριο αυτό που κάνουμε, είναι leasing για ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια επιχείρηση ή ένας ιδιώτης να πάρει κάποιο laptop, κινητό τηλέφωνο, tablet, ή playstation, νοικιάζοντας το, δίνοντας δηλαδή ένα σταθερό μίσθωμα κάθε μήνα. Και αντί να το αγοράσει, το χρησιμοποιεί για όσο θέλει και πληρώνει κατά τη διάρκεια».

Δείτε το νέο επεισόδιο του ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ εδώ 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις