Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Μπλόκο» στο Telegram από το Ιράκ

Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών της χώρας ισχυρίζεται ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών

Το Ιράκ μπλόκαρε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών της χώρας αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τα όποια όπως ισχυρίζεται το υπουργείο η εφαρμογή δεν έχει χειρισθεί σωστά.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ιράκ για ανταλλαγή μηνυμάτων, ως πηγή ενημέρωσης, αλλά και για κοινή χρήση περιεχομένου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ορισμένα κανάλια εντός της εφαρμογής περιέχουν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους οικογενειακούς δεσμούς των πολιτών του Ιράκ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει ότι ζήτησε από την εφαρμογή να κλείσει «πλατφόρμες που διαρρέουν τα δεδομένα των επίσημων κρατικών ιδρυμάτων και τα προσωπικά δεδομένα πολιτών… όμως η εταιρεία δεν απάντησε και δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από αυτά τα αιτήματα».

«Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών επιβεβαιώνει τον σεβασμό του στα δικαιώματα των πολιτών στην ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας, με την επιφύλαξη της ασφάλειας του κράτους και των θεσμών του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις