Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην κορυφαίο στέλεχος της Google αποκαλύπτει το μυστικό για άμεση πρόσληψη

Ο πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Continuum, Νόλαν Τσερτς εξήγησε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε

Τα μυστικά για να βρούμε αμέσως δουλειά αποκάλυψε ο πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Continuum, Νόλαν Τσερτς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τσερτς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να στείλετε κάποιο email ή μια συνοδευτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό σας στην εταιρεία που μπορεί να σας ενδιαφέρει να εργαστείτε. Στην συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να εξηγείτε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους είστε κατάλληλοι για την θέση.

Ακόμα, ο Τσερτς υποστηρίζει ότι θα πρέπει να κάνετε μια αναλυτική παρουσίαση του εαυτού σας και των δεξιοτήτων σας αλλά και να εξηγήσετε γιατί θα ταιριάζατε στο συγκεκριμένο πόστο.
«Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό μέσα σε έξι προτάσεις. Αυτό σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των αρμοδίων, καθώς δεν είναι κάτι που κάνουν συχνά οι ενδιαφερόμενοι και το σημαντικότερο πράγμα για κάθε επιχείρηση είναι οι εργαζόμενοι να την “αγαπάνε” και να νοιάζονται», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Είναι το πράγμα για το οποίο νοιάζεται κάθε διευθυντής προσλήψεων» εξήγησε ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Continuum, τονίζοντας πως το αντικείμενο του εν λόγω ατόμου είναι να βρει το άτομο που θα αποδώσει καλύτερα στον ρόλο που πρέπει να καλύψει. «Εάν έχετε κάνει το επιπλέον βήμα για να εξηγήσετε γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση, έχετε ήδη κάνει μέρος της δουλειάς του για εκείνον. Επιπλέον, δείχνει ότι κάνετε έρευνα και θέλετε πραγματικά τη δουλειά, δείχνοντας σχολαστικότητα και πάθος για να την αποκτήσετε», πρόσθεσε.

«Σε αυτές τις διαδικασίες, άλλωστε, και οι δύο πλευρές αξιολογούν η μία την άλλη. Και αν έχετε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, στην πραγματικότητα κάνετε τη ζωή των ενδιαφερόμενων πολύ πιο εύκολη» κατέληξε ο Τσερτς.

 

 

 

 

Photo by Andrew Neel on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις