Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Σε συζητήσεις για συμμετοχή στην IPO της Arm – Στα 10 δισ. δολάρια το deal

Η Arm στοχεύει σε IPO με αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων με στόχο να «πατήσει» στη δημοτικότητα που έχουν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

H Amazon βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να συμμετάσχει ως βασικός επενδυτές στην αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της βρετανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών τσιπ Arm, μαζί με άλλες επιχειρήσεις σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η αξία του deal θα μπορούσε να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η IPO της Arm αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, με την βρετανική εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Intel και την Nvidia. Μάλιστα, η IPO της -ελεγχόμενης από την SoftBank- Arm μπορεί να είναι η μεγαλύτερη του τεχνολογικού κλάδου για το 2023.

Όπως γνωρίζουμε η Amazon, με την εκτεταμένη επιχείρηση Web Services, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Arm, με την εταιρείας κατασκευής τσιπ να εξυπηρετεί περίπου 40.000 πελάτες της.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Arm στοχεύει σε IPO με αποτίμηση 60 έως 70 δισ. δολαρίων με στόχο να «πατήσει» στη δημοτικότητα που έχουν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις