Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τask force για την ψηφιακή λίρα δημιουργεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Βασική αποστολή της ειδικής συμβουλευτικής ομάδας θα είναι να εξετάσει τις προοπτικές του CBDC στον τομέα της λιανικής

Μια ειδική συμβουλευτική ομάδα δημιουργεί η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), με στόχο υλοποιήσει τα σχέδια για το λανσάρισμα ενός ψηφιακού νομίσματος (CBDC).

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών η BoE αναζητά ακαδημαϊκούς και ερευνητές για να γίνουν μέλη της συγκεκριμένης συμβουλευτικής ομάδας, μαζί με ειδικούς σε θέματα χρηματοοικονομικών, οικονομικών και επιχειρήσεων. Βασική αποστολή τους θα είναι να εξετάσουν τις προοπτικές του CBDC στον τομέα της λιανικής, με έμφαση στον καθορισμό και την αντιμετώπιση των «πρακτικών προκλήσεων στον σχεδιασμό, στην εφαρμογή και τη λειτουργία» ενός ψηφιακού token της Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, φαίνεται πως αρκετά υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έχουν αμφιβολίες για το ψηφιακό token της BoE. Για παράδειγμα, ο υπουργός, Άντριου Γκρίφιθ, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα στη Μεγάλη Βρετανία, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις αρχές Ιουλίου ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την ψηφιακή λίρα.

 

 

 

Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις