Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mega deal στη μόδα – Η Tapestry αποκτά Michael Kors, Jimmy Choo και Versace για 8,5 δισ. δολάρια

Στόχος της Tapestry είναι να δημιουργήσει έναν κορυφαίο αμερικανικό οίκο μόδας, ο οποίος αναμένεται να της αποφέρει ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισ. δολαρίων

Ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων ετών στον χώρο της μόδας πραγματοποιεί η Tapestry ιδιοκτήτρια του brand Coach. Ειδικότερα, η εταιρεία εξαγόρασε την Capri Holdings, μητρική των brands Michael Kors, Jimmy Choo και Versace. Βασικός της στόχος είναι να ανταγωνιστεί τους ευρωπαϊκούς γίγαντες πολυτελών αγαθών.

Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 8,5 δισ. δολάρια, με την Tapestry να δίνει 57 δολάρια για κάθε μετοχή της Capri.

Η Tapestry θέλει να δημιουργήσει έναν κορυφαίο αμερικανικό οίκο μόδας, ο οποίος αναμένεται να της αποφέρει ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισ. δολαρίων, αλλά και εξοικονόμηση κόστους 200 εκατ. δολαρίων μέσα στην επόμενη τριετία. Η χρηματοδότηση της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί μέσω δανείων και έκδοσης ομολόγων.

«Ο συνδυασμός των brands Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman μαζί με τα Versace, Jimmy Choo και Michael Kors δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο οίκο πολυτελείας, ξεκλειδώνοντας μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσουμε την αξία για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τους μετόχους μας σε όλο τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Ο ανταγωνισμός με τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς

Τα τελευταία χρόνια οι αμερικανικές εταιρείες πολυτελών αγαθών επιχειρούν να συγκεντρώσουν περισσότερα brands κάτω από την ίδια ομπρέλα, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστούν τον όμιλο LVMH και την Kering (μητρική της Gucci), ωστόσο απέχουν αρκετά σε τζίρο και χρηματιστηριακή αξία από τους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν άλλωστε να μεγαλώνουν.

Μόλις τον περασμένο μήνα η Kering ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει μερίδιο στην Valentino, ενώ η LVMH είχε προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδα κοσμηματοπωλείων Tiffany το 2021.

 

 

 

 

 

Photo by Arno Senoner on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις