Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sam Bankman-Fried: Σε κακόφημη φυλακή του Μπρούκλιν ο άλλοτε «βασιλιάς» των crypto

Οι συνήγοροι των κρατουμένων της εν λόγω φυλακής έχουν χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές τις συνθήκες ως «απάνθρωπες»

Σε φυλακή του Μπρούκλιν οδηγείται ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, από όπου θα προετοιμαστεί για τη δίκη του για την απάτη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κακόφημο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς αρκετοί διάσημοι κρατούμενοι, όπως η καταδικασμένη για μαστροπεία Γκισλέιν Μάξγουελ και ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, έχουν διαμαρτυρηθεί για υποβαθμισμένες συνθήκες που επικρατούν.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Lewis Kaplan, στο Μανχάταν αποφάσισε την Παρασκευή ότι ο Bankman-Fried πρέπει να φυλακιστεί  μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η δίκη του.Υπενθυμίζουμε ότι ο ιδρυτής της FTX είχε αρχικά αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο σπίτι των γονέων του στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Ωστόσο, ο δικαστής  ανακάλεσε την εγγύηση του αφού διαπίστωσε ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρες τουλάχιστον δύο φορές.

Ο άλλοτε «βασιλιάς» των crypto κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται πως υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές, αλλά και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, Alameda Research.

Όσον αφορά τη φυλακή του Μπρούκλιν, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού, διακοπές ρεύματος ακόμα και σκουλήκια στο φαγητό των κρατουμένων, Μάλιστα, στα τέλη του 2019, μια πυρκαγιά διέκοψε τον φωτισμό και τη θέρμανση για μέρες, ενώ η θερμοκρασία έπεσε σχεδόν στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Νωρίτερα φέτος, ένας φύλακας δήλωσε ένοχος για αποδοχή δωροδοκιών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ δημόσιοι συνήγοροι έχουν χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές τις συνθήκες «απάνθρωπες». Μάλιστα, οι δικηγόροι της Μάξγουελ, συνέκριναν τις συνθήκες που επικρατούσαν στις συγκεκριμένες φυλακές με τον εγκλεισμό του Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Η σιωπή των αμνών» του 1991.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις