Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχονται νέες αλλαγές στο X (πρώην Twitter): Καταργείται το «μπλοκ»

Οι χρήστες της πλατφόρμας δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν τους ανεπιθύμητους λογαριασμούς, αλλά θα μπορούν να τους θέσουν σε «σίγαση»

Νέες αλλαγές έρχονται στο X (πρώην Twitter) όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Μασκ, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να μπλοκάρουν άλλους λογαριασμούς, παρά μόνο από τα direct messages, ενώ πρόσθεσε ότι τα όσα συνέβαιναν μέχρι τώρα «δεν έβγαζαν νόημα».

Το μπλοκάρισμα είναι ένα εργαλείο ασφαλείας που βοηθά τους χρήστες να προστατεύονται από ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις στο X. Εξασφαλίζει ότι οι μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί δεν θα βλέπουν τις αναρτήσεις σας – και ότι οι αναρτήσεις τους δεν θα εμφανίζονται στο feed σας. Ο λογαριασμός που έχει μπλοκαριστεί δεν μπορεί επίσης να σας στείλει απευθείας μήνυμα.

Εάν εφαρμοστεί το νέο αυτό μέτρο, οι χρήστες δεν θα έχουν πλέον την επιλογή του «μπλοκ». Ωστόσο, θα μπορούν να βάζουν τους «ανεπιθύμητους» λογαριασμούς σε «σίγαση», ώστε να μην βλέπουν τι αναρτούν, δίχως να τους μπλοκάρουν ή να τους κάνουν unfollow.

Όπως παρατήρησαν αρκετοί χρήστες του Twitter, η συγκεκριμένη κίνηση, αν τελικά εφαρμοστεί, θα παραβιάζει τους όρους που θέτει η Apple για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες των προϊόντων της μέσα από το App Store. Θα γίνει, δηλαδή, αδύνατο να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή αν έχει iPhone ή κάποιο άλλο προϊόν της Apple.

Ο Μασκ δεν σέβεται ιδιαίτερα την τήρηση των κανόνων, αλλά στο παρελθόν έχει προτιμήσει να κάνει πίσω από το να συγκρούεται απευθείας με την Apple.

 

 

 

Photo by Julian Christ on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις