Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέρι Κουό: Ο ιδρυτής της Foxconn θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της χώρας ως ανεξάρτητος

Ο ιδρυτής της εταιρείας Foxconn, ο δισεκατομμυριούχος Τέρι Κουό, ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ως ανεξάρτητος.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στις προεδρικές εκλογές του 2024 και να καταθέσω την υποψηφιότητά μου», επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Κουό, ο οποίος έτρεφε για καιρό τη φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία, είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος πως θα επιδίωκε να εξασφαλίσει το χρίσμα του Κουομιντάνγκ (KMT), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ταϊβάν.

Όμως το KMT προτίμησε άλλον υποψήφιο, τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Χου Γιου-ι, σήμερα δήμαρχο της Νέας Ταϊπέι, παρά το ότι οι επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις είναι δυσοίωνες τις τελευταίες εβδομάδες.

Θα χρειαστεί πάντως ο επικεφαλής της Foxconn, που ετοιμάζεται να κατέβει ως ανεξάρτητος, να συγκεντρώσει 290.000 υπογραφές για να έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα. Ο κ. Κουό οργάνωσε τους τελευταίους μήνες αρκετές εκδηλώσεις με προεκλογικό άρωμα στη νήσο.

Η Foxconn -επισήμως η Hon Hai Precision Industry- είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών κατά παραγγελία στον κόσμο, παράγει τις συσκευές αρκετών μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας, ιδίως της αμερικανικής Apple.

Φαβορί των εκλογών θεωρείται ο νυν αντιπρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε, μέλος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της απερχόμενης προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις