Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Evergrande: Βουτιά 87% για την μετοχή με το «καλημέρα»

Οδυνηρή ήταν η επιστροφή της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Bουτιά έως και 87% σημείωσαν σήμερα (28/8) οι μετοχές της China Evergrande Group, της πιο υπερχρεωμένης στον κόσμο εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, στην πρώτη τους συνεδρίαση στο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από τις 21 Μαρτίου 2022.

Ειδικότερα, οι μετοχές υποχώρησαν σήμερα έως και στα 22 σεντς Χονγκ Κονγκ, σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 1,65 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή στις 18 Μαρτίου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική εταιρεία κατέγραψε ζημιές ύψους 39,25 δισ. γουάν (5,38 δισ. δολάρια) για το εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, μικρότερες σε σχέση με τις ζημιές 86,17 δισ. γουάν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Την ίδια ώρα τα έσοδα της Evergrande ανήλθαν στα 128,81 δισ. γιουάν. από τα 89,28 δισ. γιουάν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της σε δικαστήριο των ΗΠΑ, επικαλούμενη το κεφάλαιο 15 του πτωχευτικού κώδικα της χώρας.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Evergrande αποκάλυψε ότι είχε συνολικές υποχρεώσεις 2,39 τρισ. γιουάν τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερες από τα 2,44 τρισ. γιουάν τον Ιούνιο του 2022.

Συγχρόνως, το συνολικό ενεργητικό της είναι 1,74 τρισ. γιουάν, συμπεριλαμβανομένου ρευστού και ρευστοποιήσιμου ενεργητικού 13,4 δισ. γιουάν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις