Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βρετανία: «Πράσινο φως» στην εξαγορά-μαμούθ της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας δήλωσε ότι η αναθεωρημένη προσφορά της Microsoft φαίνεται να καθησυχάζει τις ανησυχίες σχετικά με τον περιορισμό του ανταγωνισμού αγορά cloud των videogames

Όλα δείχνουν πως η Microsoft θα καταφέρει να ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο για τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard. Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας (CMA) δήλωσε ότι η αναθεωρημένη προσφορά της Microsoft φαίνεται να καθησυχάζει τις ανησυχίες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του τομέα των videogames.

Υπενθυμίζουμε ότι η CMA είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση 69 δισ. δολαρίων της Microsoft, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022, καθώς ανησυχούσε ότι θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στον τομέα τυχερών παιχνιδιών cloud.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει τη συμφωνία με διορθωτικά μέτρα τον Μάιο, οπότε, το μοναδικό εμπόδιο που μπλόκαρε τη συναλλαγή τον περασμένο Απρίλιο, ήταν η CMA.

Η νέα πρόταση αφορά την πώληση ορισμένων δικαιωμάτων παιχνιδιών στη γαλλική Ubisoft Entertainment SA.

Η Activision Blizzard είχε συμφωνήσει τον Αύγουστο να πουλήσει τα δικαιώματα streaming της μεγάλης επιτυχίας της «Call of Duty» στην Ubisoft, κάτι που σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές «ουσιαστικά διευθετεί τις προηγούμενες ανησυχίες».

«Πρόκειται για μια νέα και ουσιαστικά διαφορετική συμφωνία, η οποία διατηρεί τη διανομή στο cloud αυτών των σημαντικών παιχνιδιών στα χέρια ενός ισχυρού ανεξάρτητου προμηθευτή, της Ubisoft, και δεν τίθεται υπό τον έλεγχο της Microsoft», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανώτερος διευθυντής συγχωνεύσεων στην CMA.

Οι ανησυχίες που διατηρούνται σύμφωνα με τη CMA αφορούν στο ότι ορισμένες διατάξεις σχετικά με την πώληση των δικαιωμάτων streaming του cloud της Activision στην Ubisoft θα μπορούσαν να παρακαμφθούν, να τερματιστούν ή να μην εφαρμοστούν.

Η Microsoft με τη σειρά της έχει ήδη προτείνει μέτρα επανόρθωσης για να διασφαλίσει ότι οι όροι της πώλησης θα εφαρμοστούν.

Η CMA διαβουλεύεται πλέον για τα μέτρα αυτά προτού λάβει την τελική της απόφαση.

Σύμφωνα με το CNBC ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσπαθεί ώστε να κερδίσει την τελική έγκριση ώστε να κλείσει η συμφωνία έως τις 18 Οκτωβρίου. «Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη θετική εξέλιξη στη διαδικασία αναθεώρησης από τη CMA. Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το streaming παιχνιδιών στο cloud και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πάρουμε έγκριση και να κλείσουμε πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο ίδιος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις