Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ChatGPT: Σε λίγο θα μπορεί να «βλέπει, να ακούει και να μιλάει»

Δείτε τις νέες προσθήκες που ανακοίνωσε η OpenAI

Μια νέα σημαντική ενημέρωση για το ChatGPT ανακοίνωσε η OpenAI. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, οι  νέες προσθήκες θα επιτρέψουν στο chatbot «να βλέπει, να ακούει και να μιλάει».

Με τη νέα ενημέρωση τα μοντέλα GPT-3.5 και GPT-4 AI θα μπορούν να αναλύουν εικόνες και να αντιδρούν σε αυτές στο πλαίσιο μιας συνομιλίας κειμένου. Συγχρόνως, στο ChatGPT θα προστεθούν οι επιλογές σύνθεσης ομιλίας, οι οποίες όταν συνδυαστούν με τις υπάρχουσες λειτουργίες αναγνώρισης ομιλίας, θα επιτρέψουν στους χρήστες να κάνουν κανονικές συζητήσεις με το chatbot.

Ακόμα, το ChatGPT θα αποκτήσει δυνατότητα αναγνώρισης εικόνας, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μία ή περισσότερες εικόνες για συνομιλία, χρησιμοποιώντας είτε τα μοντέλα GPT-3.5 είτε το GPT-4. Η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το chatbot για μια ποικιλία καθημερινών εφαρμογών, όπως το βρουν τι φαγητό θα μαγειρέψουν.

Η OpenAI σχεδιάζει να διαθέσει αυτές τις δυνατότητες στο ChatGPT στους συνδρομητές Plus και Enterprise «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνθεση ομιλίας θα είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS και Android, ενώ η αναγνώριση εικόνας θα είναι διαθέσιμη και στην έκδοση web.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις