Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

METALEASE: Η εταιρεία που έφερε το leasing προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα καινοτομεί ξανά με το Timeshare Fractional Ownership!

Η παγκόσμια καινοτομία της ολοκληρωμένης επενδυτικής πλατφόρμας σε συσκευές τεχνολογίας με τη μέθοδο Timeshare Fractional Ownership (κλασματοποιημένη ιδιοκτησία ορισμένου χρόνου) μέσα από τις υπηρεσίες leasing της METALEASE… ήρθε για να μείνει.

Του Γιάννη Μάρκουλα

 

Καινοτομία – διαφάνεια – σεβασμός στο περιβάλλον. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο επιχειρεί η METALEASE, η εταιρεία που έφερε και διαμόρφωσε το leasing προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως εξάγουμε από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο ιδρυτής και CEO της, Αλέξανδρος Θεοφανίδης, στο Startupper Mag. Η παγκόσμια καινοτομία της ολοκληρωμένης επενδυτικής πλατφόρμας σε συσκευές τεχνολογίας με τη μέθοδο Timeshare Fractional Ownership (κλασματοποιημένη ιδιοκτησία ορισμένου χρόνου) μέσα από τις υπηρεσίες leasing της METALEASE… ήρθε για να μείνει και όπως μας εξηγεί ο καινοτόμος Αλέξανδρος Θεοφανίδης, «είναι ένας νέος κόσμος επενδύσεων, ο οποίος πέρα από τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρει, εκπαιδεύει και το επενδυτικό κοινό προς την κατεύθυνση του impact investment».

 

 

Startupper Mag: Ας ξεκινήσουμε από το «κλασικό» leasing, με την METALEASE να διακρίνεται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών συσκευών. Που καινοτομεί η πρόταση της εταιρείας σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ποια είναι τα οφέλη για τον χρήστη που θα σας εμπιστευθεί;

Η METALEASE είναι η εταιρεία που έφερε και διαμόρφωσε το Leasing προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Εμείς θέσαμε τις βάσεις στον συγκεκριμένο τομέα και συνεχίζουμε να καινοτομούμε με νέες υπηρεσίες όπως η νέα επενδυτική πλατφόρμα metaleaseinvest.com, όπου πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία.

Έχοντας υπόψη αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η METALEASE δεν είναι μόνο μια εταιρεία Leasing προϊόντων τεχνολογίας αλλά ότι θα συνεργαστεί με μια εταιρεία που πρωτοπορεί, δίνει πραγματικές και καινοτόμες λύσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον καταναλωτή, το περιβάλλον και φυσικά πλέον και το επενδυτικό κοινό, όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη METALEASE ως ένα επενδυτικό όχημα και μια πηγή παθητικού εισοδήματος.


Startupper Mag: Και ας περάσουμε στην καινοτομία, την οποία εμείς εδώ στο Startupper Mag παραδοσιακά στηρίζουμε και προβάλλουμε: Κλασματοποιημένη ιδιοκτησία – fractional ownership: Τι ακριβώς είναι και πώς μπορούν να «επενδύσουν» οι ενδιαφερόμενοι;

Πρόκειται για την 1η παγκοσμίως ολοκληρωμένη επενδυτική πλατφόρμα σε συσκευές τεχνολογίας με τη μέθοδο Timeshare Fractional Ownership (κλασματοποιημένη ιδιοκτησία ορισμένου χρόνου) μέσα από τις υπηρεσίες leasing της METALEASE. Είναι ένας νέος κόσμος επενδύσεων ο οποίος πέρα από τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρει, εκπαιδεύει και το επενδυτικό κοινό προς την κατεύθυνση του impact investment, δηλαδή της επένδυσης με θετική επίδραση, θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Εμείς δημιουργούμε ομάδες συσκευών τα λεγόμενα Pools, όπου θέτουμε ένα στόχο συγκέντρωσης κεφαλαίου και ο καθένας μπορεί να επενδύσει σε αυτά τα pools. Η METALEASE στη συνέχεια αγοράζει τις συσκευές με το κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί στο pool και τις διαθέτει στο πελατολόγιο της. Επενδύοντας κάποιος σε ένα τέτοιο pool στην ουσία του ανήκει ένα ποσοστό από τα έσοδα που θα αποφέρει για 36 μήνες η συγκεκριμένη ομάδα συσκευών.


Startupper Mag: Χρήσιμες και χρηστικές λεπτομέρειες για τους αναγνώστες μας: Με τι ποσό επένδυσης μπορεί να «μπει» κάποιος στο pool, ποια είναι η χρονική του διάρκεια, πώς γίνεται ο διαμοιρασμός εσόδων και με ποιον τρόπο η εταιρεία σας εγγυάται την ασφάλεια/διαφάνεια των συναλλαγών;

Το ελάχιστο ποσό επένδυσης ποικίλλει ανάλογα το pool και μπορεί να ξεκινάει ακόμα και από τα 500€ – 1.000€.

Η κάθε επένδυση σε κάθε pοol διαρκεί 36 μήνες με αφετηρία έναρξης την ημερομηνία μίσθωσης της 1ης συσκευής.

Ο διαμοιρασμός των εσόδων έχει να κάνει με την επιλογή του προγράμματος πληρωμών που επιλέγει ο επενδυτής. Υπάρχουν 2 επιλογές, να επιλέξει να λάβει τα έσοδα του στο τέλος των 36 μηνών, όπου εκεί θα λάβει το ποσοστό του από το 80% των εσόδων του pool, με ετήσια απόδοση 8,1% – 10,8% και η 2η επιλογή, με πληρωμές των εσόδων ανά 12 μήνες όπου εκεί θα λάβει το ποσοστό του από το 73% των εσόδων του pool με ετήσια απόδοση 4,4% – 7,1%.

Το ποσοστό που κατέχει ο επενδυτής είναι ανάλογο του ποσού που έχει επενδύσει ως προς τα αντληθέντα κεφάλαια του Pool. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι αν επενδύσει κάποιος 1.000€ και συγκεντρωθούν στο pool 10.000€ και έχει επιλέξει το 36μηνο πρόγραμμα πληρωμών, του ανήκει το 10% από το 80% των εσόδων που θα αποφέρει το pool. Τα έσοδα που μοιράζει το pool είναι τα Καθαρά Έσοδα από μηνιαίες μισθώσεις + Καθαρά Έσοδα από κυρώσεις + Καθαρά Έσοδα από πώληση της συσκευής – Κόστος Ζημιών.

Ο επενδυτής έχει ένα λεπτομερές πίνακα ελέγχου στα χέρια του που βλέπει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της συσκευής που ανήκει στο pool που επένδυσε. Μπορεί να βλέπει αν έχει μισθωθεί, αν πληρώθηκε το μίσθωμα, τι έχει κερδίσει μέχρι στιγμής σε πραγματικό χρόνο, αν η συσκευή έχει βλάβη, τι βλάβη ακριβώς, πόσο κόστισε η βλάβη, αν πελάτης έχει πληρώσει κάποιο πέναλτι ή αποζημίωση ή αν πωλήθηκε.


Startupper Mag: Η πλατφόρμα σας metaleaseinvest.com δείχνει πραγματικά μοντέρνα και εύχρηστη στην πρώτη ματιά. Ωστόσο από τη μεγάλη εμπειρία σας στον χώρο, θεωρείται ότι το ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο και έτοιμο να «αγκαλιάσει» ένα τόσο καινοτόμο και ενδιαφέρον project;

Το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια μέσω της ανοιχτής πληροφόρησης και με τη βοήθεια των social media έχει αποδαιμονοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις τόσο σε μετοχές όσο και σε άλλα επενδυτικά προϊόντα και έχουμε περάσει από το στάδιο όπου οι περισσότεροι απλώς αποταμίευαν, στο να ψάχνουν να βρουν προϊόντα για να επενδύσουν τα χρήματά τους. Ήδη υπάρχει μια μερίδα επενδυτών που μας έχει δείξει την εμπιστοσύνη της και αυτό όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει.

Startupper Mag: Τα τελευταία χρόνια η κλιματική κρίση μας χτυπάει την πόρτα και έχει μετατραπεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Η METALEASE είναι παραδοσιακά στραμμένη προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα θέλαμε να μας περιγράψετε το πώς οι ενέργειές σας βοηθούν σε αυτόν τον τομέα.

Στη METALEASE επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής των συσκευών οι οποίες στο τέλος της ζωής τους δίνονται για ανακύκλωση αντί να καταλήγουν σε κάποιο συρτάρι ή χωματερή συνεπώς συμβάλλουμε στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων αλλά και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Για κάθε συσκευή smartphone που διπλασιάζουμε τη διάρκεια ζωής της, μειώνουμε τις εκπομπές CO2 κατά 60 κιλά!

Η συνεισφορά μας στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στη μείωση των εκπομπών CO2 είναι σημαντική και αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Έως σήμερα έχουμε μειώσει κατά 1,26 τόνους τις εκπομπές CO2 και έως τις αρχές του 2025 υπολογίζουμε ότι θα μειώσουμε περισσότερο από 18 τόνους τις εκπομπές CO2.

Startupper Mag: Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε τα μελλοντικά σχέδια της METALEASE και τις επόμενες κινήσεις σας προκειμένου να μείνετε για πάντα στην καρδιά της καινοτομίας και… σταθερά στα τεύχη του Startupper Mag;

Φυσικά. Όπως είδαμε, έχουμε προσθέσει στην οικογένεια του leasing software μας που οι ίδιοι έχουμε αναπτύξει, την νέα πλατφόρμα METALEASE INVEST η οποία βγαίνει εκτός συνόρων τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο) όπου θα μπορούν να επενδύσουν από όλο τον κόσμο διότι προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Ελλάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, ήδη ετοιμάζουμε και άλλα ωραία πράγματα τα οποία θα ανακοινώσουμε μέσα στο 2024. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η METALEASE το 2024 θα επεκταθεί ως πλατφόρμα σε άλλες 10 χώρες.

 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Startupper MAG #41

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις