Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ubisoft: «Το μέλλον του gaming βρίσκεται στο cloud streaming»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, πιστεύει ότι οι αλλαγές που θα επιφέρει το cloud streaming στην gaming βιομηχανία θα φτάσουν να είναι συγκρίσιμες με τις αλλαγές που έφερε το Netflix στον κόσμο της τηλεόρασης

Το αισιόδοξο όραμά του σχετικά με το μέλλον του cloud streaming στην gaming βιομηχανία, μοιράστηκε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot. Μάλιστα, δεν δίστασε να το παρομοιάσει με τις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει το Netflix στον κόσμο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Guillemot, ανατρέχοντας στις αρχικές προσπάθειες του Netflix σχετικά με το streaming, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό ανέφερε στους Financial Times: «Σήμερα βλέπουμε τι έχει γίνει».

Η πρόβλεψη του μάλιστα είναι ότι το streaming των βιντεοπαιχνιδιών θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κερδίσει έδαφος ωστόσο η ταχεία ανάπτυξη του είναι αναπόφευκτη.

Επισημαίνεται ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που έχει ήδη γίνει η ανακοίνωση της Microsoft σχετικά με την πρόθεσή της να πουλήσει τα streaming δικαιώματα για τους τίτλους της Activision Blizzard στη Ubisoft με την επιφύλαξη της έγκρισης της εξαγοράς της εκδοτικής εταιρείας ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Guillemot αποκάλυψε ακόμα ότι η απόφαση της Ubisoft να προχωρήσει στη συμφωνία πηγάζει από τη σταθερή πίστη της στο μέλλον του streaming. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, πολλά παιχνίδια θα μεταδίδονται μέσω streaming και θα παράγονται στο cloud», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα πιστεύει ο διευθύνων σύμβουλος ότι το cloud gaming και τα σχετικά streaming δικαιώματα θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη της Ubisoft εκτός Ευρώπης και Αμερικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που παρουσιάζει η Αφρική λόγω της ταχείας υιοθέτησης των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Φυσικά, μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν οι προβλέψεις της Ubisoft θα γίνουν πραγματικότητα. Ωστόσο, ο γαλλικός κολοσσός πιστεύει σίγουρα στην τεχνολογία cloud, όπως αποδεικνύει στην πράξη, η συμφωνία του με τη Microsoft.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις