Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο ψηφιακό «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ βάζει τέλος στη φοροδιαφυγή

Η Samsung Electronics Hellas και η Samsung Data Systems μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χάρη Θεοχάρη παρουσίασαν το Ψηφιακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η Samsung Electronics Hellas και η Samsung Data Systems (SDS) μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χάρη Θεοχάρη παρουσίασαν το Ψηφιακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ξεκίνησε την επιχειρησιακή λειτουργεία του τον Ιούνιο του 2023 με τελωνιακούς, φορολογικούς και προληπτικούς ελέγχους με πάνω από 100 ελεγκτές στο πεδίο.

Η αίθουσα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό από τη Samsung τόσο σε συσκευές όσο και σε ειδικό λογισμικό. Στον εξοπλισμό της αίθουσας συμπεριλαμβάνονται συστήματα διοίκησης, ελέγχου – επικοινωνίας και συντονισμού με τις κινητές ομάδες, τα drones και αντιλαθρεμπορικά πλοία.

Η Αίθουσα Επιχειρήσεων αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που καταλήγει στην παρακολούθηση των συναλλαγών και διεθνών εμπορικών ροών μέσω της δημιουργίας Ελληνικού Ψηφιακού Τελωνίου «Hellenic Custom Digital Border».

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχει 3 σημεία επαφής μέσω ενός μεγάλου τριγώνου:

  • Το ίδιο το φορολογικό σύστημα που φτιάχνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ευνοεί την φοροδιαφυγή
  • Όλα τα ψηφιακά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν στην ΑΑΔΕ να έχει περισσότερα δεδομένα και
  • Οι διασταυρώσεις και ο έλεγχος (όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας κος. Θεοχάρης)

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης τόνισε  απευθυνόμενος στο κοινό: «Είδατε το καλοκαίρι πόσο έντονη ήταν η παρουσία της ΑΑΔΕ σε όλα τα πεδία, αυτό θα συνεχισθεί, θα ενταθεί διότι πιστεύουμε πως η νίκη, η συνεχής μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια μάχη υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης» και κατέληξε με τα λόγια του υπουργού κ. Χατζιδάκη, «το αυτοκίνητο του υπουργείου οικονομικών που μάχεται κατά της φοροδιαφυγής δεν έχει όπισθεν, θα πηγαίνει μόνο μπροστά, το ίδιο ισχύει σας διαβεβαιώ και για το λαθρεμπόριο».

Στη συνέχεια ο κύριος Άρης Παρασκευόπουλος επικεφαλής του τμήματος κινητής της Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Το σημαντικότερο είναι ότι κάνατε ένα πολύ μεγάλο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, και δημιουργήσατε ένα πεδίο εφαρμογών που πριν δεν υπήρχε, απλοποιήσατε καθημερινές εργασίες, μειώσατε παραδοσιακές εργασίες που γίνονταν με χαρτί και τις αντικαταστήσατε με πλήρως ηλεκτρονικές διαδικασίες και κατέληξε ένα μεγάλο μέρος των λύσεων της Samsung να έχει αναπτυχθεί σαν τεχνολογία στην Ελλάδα από Ελληνική εταιρεία και μάλιστα έχουν ενταχθεί στο πορτφόλιο κυβερνητικών λύσεων της SDS για την Ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά. Αυτό μας κάνει διπλά υπερήφανους, δημιουργήσατε Best Practices και Know How το οποίο κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού».

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση στο Ψηφιακό Επιχειρησιακό Κέντρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις