Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Προσπάθησε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020 για να «χτυπήσει» την Google

Οι λόγοι που «ναυάγησε» το deal

Η Microsoft βρισκόταν το 2020 σε συνομιλίες με την Apple για την πώληση του Bing σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν η εξαγορά είχε τελικά προχωρήσει το Bing θα είχε εγκαταστήσει το Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της Apple.

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι οι εκπρόσωποι της Microsoft είχαν συναντήσεις με τον τότε Αντιπρόεδρο Υπηρεσιών της Apple, Eddy Cue, προκειμένου να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία.Ωστόσο, οι συνομιλίες ήταν απλώς διερευνητικές και δεν τελικά προχώρησαν.

Η Apple δεν ενδιαφέρθηκε για το Bing, καθώς ήταν πολύ ευχαριστημένη με τα έσοδα που είχε από την Google χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησής της σαν προεπιλογή σε συσκευές της. Επίσης, είχε πολλές ανησυχίες για το εάν το Bing θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Google σε ποιότητα και δυνατότητες.

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι εδώ και πολλά χρόνια η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone, το iPad και το Mac. Φυσικά, η Google πληρώνει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να έχει αυτό το προνόμιο. Η τελευταία συμφωνία μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών υπεγράφη το 2021, ενώ η Apple από το 2020 εισπράττει από 4 δισ. έως και 7 δισ. δολάρια ετησίως από την Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις