Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SMIC: Σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη του κινεζικού «κολοσσού» των τσιπ – Στο 80% η «βουτιά»

Η SMIC είναι το μεγαλύτερο hub παραγωγής τσιπ της Κίνας και η βασική ελπίδα του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να φτάσει τους ανταγωνιστές του

Τεράστια πτώση σημείωσαν τα κέρδη τριμήνου του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ της Κίνας, SMIC. Όλα δείχνουν πως ο κινεζικός «κολοσσός» έχει αρχίσει πλήττεται από τη γενικότερη πτώση της ζήτησης που παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 80% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «βουτιά» στα κέρδη είναι ακόμα μεγαλύτερη από την πτώση της τάξης του 64% που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Πιο αναλυτικά, η SMIC ανακοίνωσε έσοδα που ανήλθαν στα 1,621 δισ. δολάρια, έναντι 1,625 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 93,98 εκατ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 165,1 εκατ. δολάρια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η SMIC είναι το μεγαλύτερο hub παραγωγής τσιπ της Κίνας, η οποία κατασκευάζει ημιαγωγούς που σχεδιάζουν άλλες εταιρείες. Η SMIC θεωρείται η βασική ελπίδα για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να φτάσει τους ανταγωνιστές του, όπως η TSMC της Ταϊβάν και η Samsung της Νότιας Κορέας – ακόμη και όταν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να περιορίζουν την και τις εξαγωγές τσιπ της Κίνας.

«Στην αγορά της Κίνας, το πρόβλημα υψηλού αποθέματος προϊόντων που ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους έχει μετριαστεί και το απόθεμα έχει μειωθεί σε σχετικά υγιές επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά η SMIC σε ενημέρωση αναλυτών την Παρασκευή.

«Αλλά τα αποθέματα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων πελατών θα παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα», κατέληξε η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις