Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ICBC: Συναλλαγές με USB stick έκανε η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου μετά από κυβερνοεπίθεση

Η ICBC αναγκάστηκε να στείλει τα απαιτούμενα στοιχεία μέσω ενός USB stick,ενώ η τράπεζα προσπαθούσε να επιλύσει το πρόβλημα και να περιορίσει τη ζημιά.

Η Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε την Πέμπτη μετέφερε δεδομένα στο Μανχάταν μέσω USB stick.

Η μονάδα της κινεζικής τράπεζας στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να εκκαθαρίσει τμήματα των συναλλαγών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, αφού τα απαραίτητα συστήματα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά την κυβερνοεπίθεση.

Η ICBC αναγκάστηκε να στείλει τα απαιτούμενα στοιχεία μέσω ενός USB stick,ενώ η τράπεζα προσπαθούσε να επιλύσει το πρόβλημα και να περιορίσει τη ζημιά.

Η διακοπή της λειτουργίας προκάλεσε μεγάλα προβλήματα καθώς διαπραγματευτές, χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες έπρεπε να επαναδρομολογήσουν τις συναλλαγές τους.

Η κυβερνοεπίθεση επανέφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο βραχνά για τις τράπεζες που κρατά τους επικεφαλής των τραπεζών άγρυπνους. Η προοπτική μιας κυβερνοεπίθεσης θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και διακοπή στη διασύνδεση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία στο Πεκίνο πραγματοποίησαν συναντήσεις με το τμήμα στις ΗΠΑ, ενημέρωσαν τις ρυθμιστικές αρχές και προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο.

Η τράπεζα ενημέρωσε αργά την Πέμπτη ότι είχε δεχτεί επίθεση με ransomware που διέκοψε ορισμένα συστήματα στη μονάδα ICBC Financial Services. Ωστόσο, η τράπεζα είπε πως απομόνωσε τα επηρεαζόμενα συστήματα και δεν επηρεάστηκαν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας ή άλλες μονάδες στο εξωτερικό, ούτε το υποκατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις