Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δείτε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Η Xiaomi μπήκε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας το Μάρτιο του 2021 επενδύοντας 1,38 δισ. δολάρια, με τη συγκεκριμένη επένδυση να φτάνει τα 10 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία

Ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Xiaomi υπέβαλλε πριν από λίγες μέρες αίτηση για να λάβει άδεια πώλησης του πρώτου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου στην Κίνα, το οποίο είναι το SU7.

Στην μακρινή αυτή χώρα της Ανατολής κάθε αυτοκίνητο πρέπει να λάβει έγκριση από την τοπική ρυθμιστική αρχή πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της χώρας (MIIT) δημοσιεύει τη λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν εγκριθεί μηνιαίως.

Έτσι αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό SU7, οι οποίες αφορούν τις δύο επιλογές στον κινητήρα, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα τρία μοντέλα, το SU7, το SU7 Pro και το SU7 Max. Οι διαστάσεις του δείχνουν πως είναι μεγαλύτερο από το Model 3 της Tesla.

Τα δυο μοντέλα BJ7000MBEVA1 (Dual Motor) και BJ7000MBEVR2 (Single Motor) παράγονται από την BAIC Off-road Vehicle, μια θυγατρική του ομίλου BAIC. Η παραγωγή θα πραγματοποιείται σε εργοστάσιο της Xiaomi.

Το SU7 έχει μήκος 4.997 mm, πλάτος 1.963 mm και ύψος 1.455 mm, πιάνει τελική ταχύτητα 210 km/h. Το βάρος είναι 1.980 kg για την έκδοση με έναν κινητήρα και 2.205 kg για τις εκδόσεις SU7 Pro και SU7 Max με δύο κινητήρες

Ακόμη, οι μπαταρίες στο απλό SU7 είναι τεχνολογίας LFP κατασκευής της FinDreams, ενώ οι μπαταρίες στο SU7 Pro και Max είναι μπαταρίες τριαδικών ιόντων λιθίου (με τρία οξείδια μετάλλων: νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο) κατασκευής της CATL .

Ο ηλεκτρικός μόνος κινητήρας φτάνει τα 220kW και ο διπλός κινητήρας τα 275 kW. Το LiDAR είναι προαιρετικό και τα μοντέλα Pro και Max είναι εξοπλισμένα με ενεργή αεροτομή.

Κάποια άλλα χαρακτηριστικά του SU7 είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ταχεία φόρτιση 800V και η τιμή του αναμένεται να είναι κάτω από 41. 000 δολάρια.

Η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, με το SU7 να λανσάρεται επίσημα τον Φεβρουάριο του 2024. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις