Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Προσλαμβάνει τον Sam Altman μετά την απόλυσή του από την OpenAI

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι ο Altman και ο Brockman θα ενωθούν με συναδέλφους τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Microsoft προσλαμβάνει επίσης πολλούς άλλους ανθρώπους που έφυγαν από την OpenAI το Σαββατοκύριακο.

Η Microsoft προσέλαβε τους συνιδρυτές της OpenAI Sam Altman και Greg Brockman για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI, δήλωσε ο CEO Satya Nadella, ολοκληρώνοντας τρεις ημέρες έντονων συζητήσεων μετά την απροσδόκητη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI να απολύσει τον Altman.

Πολλά μέλη της OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Brockman, εγκατέλειψαν την εταιρεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα. Ο Nadella δήλωσε ότι ο Altman και ο Brockman θα ενωθούν με συναδέλφους τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Microsoft προσλαμβάνει επίσης πολλούς άλλους ανθρώπους που έφυγαν από την OpenAI το Σαββατοκύριακο.

Ο Nadella, του οποίου η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και έχει αποκτήσει σχεδόν το 50% της ιδιοκτησίας, δήλωσε ότι ο κατασκευαστής των Windows παραμένει αφοσιωμένος στις προοπτικές της startup. Ο Altman ήταν το δημόσιο πρόσωπο της startup, η οποία ηγείται της τρέχουσας κούρσας στον τομές της AI. Η Microsoft έκανε εξαρχής ξεκάθαρο ότι ήταν αντίθετη με την απομάκρυνση του Altman και μαζί με άλλους επενδυτές πίεσαν για την επιστροφή του αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδόθηκαν.

Η απόφαση έρχεται μετά από ένα ταραχώδες Σαββατοκύριακο που είδε τον Altman να απομακρύνεται από το ρόλο του στην OpenAI από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού την Παρασκευή. Μετά την αποχώρησή του, ο Brockman παραιτήθηκε επίσης. Οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή επιστροφή τους στην OpenAI δεν ήταν επιτυχείς. Αντίθετα, το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI επέλεξε να προσλάβει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή του Twitch, Emmett Shear, ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις