Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

YouTube: Κατηγορεί όσους έχουν ad blockers για τους αργούς χρόνους φόρτωσης βίντεο

Φαίνεται ότι η καθυστερημένη έναρξη βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα αποτελεί ακόμα μια ενέργεια του κολοσσού ενάντια σε όσους έχουν ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Πρόσφατα, η Google άρχισε να ζητάει από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τους ad blockers τους, προκειμένου να συνεχίσουν να παρακολουθούν βίντεο στο YouTube. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνει ο αμερικανικός κολοσσός.

Φαίνεται ότι οι χρήστες άλλων browsers, όπως του Firefox και του Edge -που δεν βασίζονται στο Chromium- έχουν παρατηρήσει καθυστερήσεις στη φόρτωση των βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον περιηγητή της Google. Η εταιρεία για το θέμα αυτό έκανε δήλωση, όπου ανέφερε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος της καταστολής των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων.

Πιο συγκεκριμένα η Google είπε: «Για να υποστηρίξουμε ένα ποικίλο οικοσύστημα των δημιουργών σε όλο τον κόσμο και να επιτρέψουμε σε δισεκατομμύρια άτομα να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο του YouTube, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να παροτρύνουμε τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, να επιτρέπουν διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, ενδέχεται να έχουν μη βέλτιστη προβολή, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν».

Όπως γίνεται αντιληπτό, με την παραπάνω δήλωση, η εταιρεία παραδέχεται ότι η καθυστέρηση στην έναρξη των βίντεο είναι μια σκόπιμη αλλαγή και επηρεάζει μόνο τους χρήστες που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις στο YouTube.

Τέλος, τόσο ο Firefox όσο και ο Edge διαθέτουν ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και παρακολούθησης και είναι πιθανό οι χρήστες που έχουν ενεργοποιημένες αυτές τις λειτουργίες να αντιμετώπισαν αυτή την καθυστέρηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις