Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Formula 1 μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η FIA θα δοκιμάσει την τεχνολογία Computer Vision στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, με στόχο την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ορίων της πίστας

Στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά και η Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), η οποία είναι το διοικητικό όργανο της Formula 1, θα δοκιμάσει AI συστήματα για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ορίων της πίστας στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, που ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η FIA, η οποία έχει την έδρα της στο Παρίσι, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία Computer Vision με στόχο να υπολογίσει τον αριθμό των pixels που ξεπερνούν το όριο της πίστας.

Τα AI συστήματα θα χρησιμοποιηθούν για να εντοπιστούν τυχόν παραβιάσεις τη στιγμή που οι οδηγοί διασχίζουν τη λευκή γραμμή στην άκρη της πίστας και με τους τέσσερις τροχούς. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να μειώσει σημαντικά το φόρτο εργασίας για το κέντρο απομακρυσμένων επιχειρήσεων (ROC) της FIA, επιταχύνοντας σημαντικά διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ο εντοπισμός παραβιάσεων δεν είναι μια καθόλου εύκολη διαδικασία για την FIA. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο Grand Prix της Αυστρίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, 4 ειδικοί παρατηρητές της FIA κλήθηκαν να ερευνήσουν και να αποφασίσουν επί συνολικά 1.200 πιθανών παραβιάσεων. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως αρκετές παραβιάσεις «πέρασαν» χωρίς τιμωρία.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, ο όγκος της ελεγκτικής διαδικασίας και οι δύσκολες συνθήκες οδήγησαν τη διοίκηση της Formula 1 να στραφεί στην βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις