Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Διαχωρίζει ξανά το chat του Messenger και του Instagram

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η cross-app επικοινωνία ανάμεσα στις δύο δημοφιλείς εφαρμογές θα διακοπεί μέσα στον Δεκέμβριο

Πριν από τρία χρόνια περίπου η Meta ενοποίησε τα chats τόσο στο Messenger όσο και στο Instagram.Τώρα όμως ανακοίνωσε ότι η cross-app επικοινωνία ανάμεσα στις δύο δημοφιλείς εφαρμογές θα διακοπεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι, από τα μέσα του μήνα, όταν γίνει η αναβάθμιση των εφαρμογών δε θα μπορούν οι χρήστες του  Facebook να ξεκινήσουν μια συνομιλία ή να κάνουν μια κλήση με χρήστες του Instagram.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει συνομιλίες στο Instagram, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του Facebook του, δεν θα μπορεί να τις συνεχίσει, καθώς θα είναι διαθέσιμες μόνο προς ανάγνωση. Ακόμη, ο χρήστης δε θα έχει τη δυνατότητα να δει αν το μήνυμα του διαβάστηκε.

Τέλος, τα ήδη υπάρχοντα chats με Facebook λογαριασμούς δε θα μετακινηθούν στο inbox καμίας από τις δύο πλατφόρμες.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει αυτή η κατάργηση της συγκεκριμένης λειτουργίας, ίσως και σχετίζεται με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Digital Markets Act (DMA). Υπενθυμίζουμε ότι το Digital Markets Act ψηφίστηκε το 2022 με σκοπό να αποθαρρύνει τις πλατφόρμες από τις μονοπωλιακές τακτικές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις