Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Γιάννης Ασσαέλ της DeepΜind είναι ο νέος σύμβουλος Τεχνητής Νοημοσύνης του Κ. Κυρανάκη

Το “παιδί-θαύμα” που από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρέθηκε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και διακρίθηκε στους «MIT Innovators Under 35»

Στην ομάδα του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, εντάσσεται ο Δρ Γιάννης Ασσαέλ, ο 31χρονος που διακρίθηκε στους «MIT Innovators Under 35». Σύμφωνα με σχετική ανακοινωση: «Το “παιδί-θαύμα” που από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρέθηκε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αναλαμβάνει σύμβουλος, και μάλιστα άμισθος, για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης».

Παράλληλα, ο νεαρός επιστήμονας εργάζεται για την Google DeepMind, η οποία είναι ένα ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί ως θυγατρική της Google. Την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχε στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας της Google στην Ελλάδα, όπου παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το «Ithaca», «το πρώτο νευρωνικό δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατασκευαστεί για την κειμενική αποκατάσταση, τη γεωγραφική και τη χρονολογική απόδοση αρχαιοελληνικών επιγραφών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά και να επεκτείνει τη ροή εργασίας του ιστορικού».

Καλωσορίζοντας τον Γιάννη Ασσαέλ ο κ. Κυρανάκης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι είναι «πρόσφατο αποτέλεσμα Brain Gain μετά από μια δεκαετία στην Αγγλία […] Με την έρευνά του στο ΑΙ και το πρόγραμμα ITHACA έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στο εξώφυλλο του περιοδικού Nature όταν κατάφερε να φτιάξει μοντέλο πρόβλεψης για τις κατεστραμμένες επιγραφές της Αρχαίας Ελλάδας. Έχει διακριθεί στους “MIT Innovators Under 35″.Στόχος της επιστροφής του στην Ελλάδα είναι η κοινωνική προσφορά και θα μας καθοδηγεί σε projects που σχετίζονται με AI και μάλιστα ως άμισθος συνεργάτης, κάτι που τον τιμά πολύ και δείχνει την ειλικρινή του διάθεση να βοηθήσει τη χώρα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις