Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Microsoft Copilot τώρα συνθέτει και μουσική!

Η Microsoft προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με την AI πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής, Suno, για να επιτρέψει στους χρήστες του Copilot να δημιουργούν πρωτότυπα τραγούδια

Η Microsoft μόλις ανανέωσε το AI chatbot της, το Microsoft Copilot με μία νέα μεγάλη προσθήκη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνθέσουν τη δική τους μουσική. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός «γίγαντας» ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την AI πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής, Suno, για να επιτρέψει στους χρήστες του Copilot να δημιουργούν πρωτότυπα τραγούδια, ανεξάρτητα από το εάν έχουν μουσικό υπόβαθρο ή όχι.

Χάρη στη νέα αυτή συνεργασία, η διαδικασία δημιουργίας μουσικής γίνεται πάρα πολύ απλή. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να εισάγουν γραπτές εντολές όπως «δημιούργησε ένα pop τραγούδι» και η Suno, μέσω του plugin της στο Copilot, θα φτιάξει ολοκληρωμένα τραγούδια με στίχους, όργανα και φωνητικά.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Suno απαγορεύει στους δωρεάν χρήστες της, την εμπορική εκμετάλλευση των τραγουδιών που δημιουργούνται από την AI, αλλά δίνει στους χρήστες επί πληρωμή εμπορικά δικαιώματα στα τραγούδια τους.

Η λειτουργία δημιουργίας μουσικής μέσω του Copilot προς το παρόν περιορίζεται αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, όμως σύντομα αναμένεται η διάθεσή της και σε περισσότερους browsers.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις