Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έρχεται νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 750 εκατ. δολαρίων για την Anthropic

Η νέα χρηματοδότηση θα «εκτινάξει» την αξία της Startup τεχνητής νοημοσύνης  στα 18,4 δισ. δολάρια

Σε συζητήσεις για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους ύψους 750 εκατ. δολαρίων βρισκεται η μεγάλη αντίπαλος της OpenAI, Anthropic. Μάλιστα, σύμφωνα με το το CNBC η νέα χρηματοδότηση θα «εκτινάξει» την αξία της Startup τεχνητής νοημοσύνης  στα 18,4 δισ. δολάρια.

Η Anthropic, η οποία έχει ως έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από πρώην στελέχη της OpenAI.
Το προϊόν που έκανε την εταιρεία να ξεχωρίσει ήταν η Claude, η βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, η οποία μπορεί να κάνει περιλήψεις, αναζητήσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις, να κάνει προγραμματισμό, να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα και να δημιουργήσει περιλήψεις, αναλύσεις και κάθε πιθανό αποτέλεσμα με βάση το περιεχόμενο.

Σε αντίθεση με το Chatgpt η Anthropic υποστηρίζει πως το δικό της chatbot είναι λιγότερο πιθανό να παράγει επιβλαβή αποτελέσματα. Μάλιστα, η εταιρεία λάνσαρε πριν μερικούς μήνες και τη δεύτερη και ανανεωμένη εκδοχή της Claude, την Claude 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Σεπτέμβριο που μας πέρασε η Amazon ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το «αστρονομικό» ποσό των 4 δισ. δολαρίων, ενώ τον Νοέμβριο η Google αποφάσισε και εκείνη να επενδύσει 2 δισ. δολάρια στην AI Startup.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις