Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nike: Ετοιμάζει απολύσεις για να μειώσει τα κόστη κατά δύο δισ. δολάρια

Η εταιρεία θα προβεί σε μείωση κόστους ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων απολύοντας εργαζομένους και απλοποιώντας τη σειρά προϊόντων αθλητικών ειδών εν μέσω ασθενέστερων προοπτικών πωλήσεων.

Η Nike, η αμερικανική εταιρεία κολοσσός των αθλητικών ειδών, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις για να μειώσει τα κόστη κατά δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση της Nike είχε ως αποτέλεσμα οι  μετοχές των μεγαλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων αθλητικών ειδών να υποχωρήσουν μετά την ανακοίνωση της Nike ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας ως απάντηση στις μειωμένες πωλήσεις. Η εταιρεία θα προβεί σε μείωση κόστους ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων απολύοντας εργαζομένους και απλοποιώντας τη σειρά προϊόντων αθλητικών ειδών εν μέσω ασθενέστερων προοπτικών πωλήσεων.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 11% στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη έχοντας σημειώσει σε ετήσια βάση άνοδο  4,7%, με παρόμοιο κλίμα να επικρατεί και στην Ευρώπη. Στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης το πρωί της Παρασκευής η Adidas σημείωσε πτώση 6,5% και η Puma 4,9%, με τους επενδυτές να φοβούνται παρόμοια επιβράδυνση στις πωλήσεις για τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της αμερικανικής εταιρείας.

Η Nike βλέπει τα έσοδα για ολόκληρο το έτος να αυξάνονται περίπου 1% μετά από απώλειες για το τρέχων τρίμηνο και μία πρόβλεψη για μέτρια αύξηση στο επόμενο τρίμηνο τα έσοδα στο τρίμηνο ήταν περίπου 13,4 δις δολάρια σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συνέταξε τον Bloomberg.

Οι πωλήσεις στην Κίνα ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο και οι ανησυχίες των επενδυτών για την Κίνα αποτελούν το βασικό επίκεντρο της εταιρείας αθλητικών ειδών, που ανησυχεί για μείωση των καταναλωτικών δαπανών εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις