Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Βούλιαξε» η αξία του X μετά την εξαγορά του από τον Μασκ – Στο 71% η «βουτιά»

Ο δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε την πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2022 για 44 δισ. δολάρια

Το X (πρώην Twitter) έχει χάσει πάνω από το 71% της αξίας του από τότε που πέρασε στην κατοχή του δισεκατομμυριούχου, Ίλον Μασκ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κορυφαίου επενδυτικού ομίλου Fidelity. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μασκ εξαγόρασε την πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2022 έναντι του αστρονομικού ποσού των 44 δισ. δολαρίων.

Τον Μάιο η Fidelity υπολόγιζε ότι το X αξίζει μόλις 15 δισ. δολάρια, δηλαδή μόλις το ένα τρίτο από το ποσό που είχε καταβάλει ο Μασκ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Fidelity ήταν από εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ, καθώς συνέβαλε τότε σε μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,5 δισ. δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προήλθαν από τη χρηματοδότηση χρέους. Ωστόσο, ο επενδυτικός όμιλος αποφάσισε στα τέλη Νοεμβρίου να μειώσει κατά 11% περαιτέρω την αξία της δικής της συμμετοχής στην εταιρεία. Ο λόγος που η Fidelity προχώρησε στην κίνηση αυτή ήταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε το X με τoυς διαφημιστές το 2023.

Όπως γνωρίζουμε η εταιρεία έχει υποστεί σαρωτικές αλλαγές από τότε που ο Μασκ ανέλαβε τα ηνία της. Οι απολύσεις, το κλείσιμο των γραφείων της εταιρείας στο εξωτερικό, η αναμόρφωση των πολιτικών ελέγχου και του συστήματος επαλήθευσης της πλατφόρμας έγιναν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον Νοέμβριο ο Μασκ συμφώνησε με μια ανάρτηση που έλεγε ότι οι Εβραίοι έχουν «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς, κάτι το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Έκτοτε, εταιρείες-κολοσσοί όπως η Walt Disney, η Apple και η IBM απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις