Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Foxconn: Πτώση εσόδων το α’ τρίμηνο του 2024 για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή iPhone παγκοσμίως

Τα έσοδα της Foxconn για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 έφτασαν τα 59,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 5,4% σε σχέση με την περσινή περίοδο

Μειωμένα ήταν τα έσοδα της Foxconn για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Μάλιστα, η Foxconn, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone παγκοσμίως, ανέφερε ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων σε ετήσια βάση και για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Foxconn, τα έσοδά της για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 έφτασαν τα 59,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 5,4% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η εταιρεία απέδωσε τη πτώση των εσόδων στη γενικότερη πίεση που αντιμετωπίζει η αγορά smartphones και ηλεκτρονικών προϊόντων. Τα έσοδα Δεκεμβρίου μειώθηκαν επίσης κατά 27% σε ετήσια βάση.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις υποβαθμίσεις της μετοχής της Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Barclays, πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υποβάθμισε τη μετοχή τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σε «underweight» από «neutral». Επίσης, ο αναλυτής της Piper Sandler, Harsh Kumar υποβάθμισε τη μετοχή της Apple σε “neutral”, από “overweight”, επικαλούμενος τις πιέσεις που υφίσταται η αγορά των smartphones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις