Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Barclays: «Βυθίζει» τη μετοχή της Apple και ταράζει τις διεθνείς αγορές

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποβαθμίστηκε σε «underweight» από «neutral»

Η Barclays, πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υποβάθμισε τη μετοχή τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σε «underweight» από «neutral» και μείωσε τον στόχο τιμής 12 μηνών κατά 1 δολάριο και «έσπρωξε» τη μετοχή στα 160 δολάρια.

Πληροφορίες του Marketwatch επισημαίνουν ότι οι προβλέψεις της Barclays για τις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου του έτους, βρέθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
Παράλληλα, το «μάτι» της Barclays επικεντρώθηκε στο ότι η ζήτηση για iPhone και υπολογιστές Mac θα παραμείνει αδύναμη το 2024. Η μετοχή έχει χάσει το 3,6% της αξίας της μετά το «χτύπημα» της Barclays. Σημειώνεται ότι η Apple έχει τεθεί υπό έρευνα σε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ , λόγω της πολιτικής της στο Apple Store.

Εταιρείες – προμηθευτές της Apple με βάση την ευρύτερη ασιατική περιοχή επηρεάστηκαν αρνητικά και ώθησαν τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκανε βουτιά 2,34% ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 0,84%. Ο γενικός δείκτης της Ta:ib;an έχασε 1,65%. Στην Αυστραλία, ο S&P /ASX 200 υποχώρησε κατά 1,37% μετά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε την Τρίτη, στις 7.523,12 μονάδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις