Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους από το Twitch και το Prime Video

Η Amazon πέρυσι έκοψε περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός κύματος απολύσεων τεχνολογίας στις ΗΠΑ, μετά την πληθώρα προσλήψεων του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Amazon θα απολύσει αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους στις υπηρεσίες streaming και στούντιο. Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που η εταιρεία Twitch, θυγατρική του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποκάλυψε ότι θα απολύσει περίπου το 35% του εργατικού δυναμικού της ή 500 υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια του 2023 έγιναν άλλες 400 απολύσεις μετά την απόφαση του Twitch να σταματήσει την λειτουργία του στην Νότια Κορέα. Μετά το Twitch, η Amazon έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε απολύσεις και στα Prime Video και Amazon MGM Studios.

Η Amazon πέρυσι έκοψε περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός κύματος απολύσεων τεχνολογίας στις ΗΠΑ, μετά την πληθώρα προσλήψεων του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν ήταν βέβαια η μόνη εταιρεία που προχώρησε σε μείωση προσωπικού. Το Facebook και η Microsoft απέλυσαν 10.000 εργαζόμενους πέρυσι και η Google περίπου  12.000.

Η Amazon έχει ξοδέψει πολλά τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας 8.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την MGM και περίπου 465 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώτη σεζόν του The Lord of the Rings: The Rings of Power στο Prime Video το 2022.

Πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει διαφημίσεις στο Prime Video καθώς και ένα πιο ακριβό επίπεδο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις σε ορισμένες αγορές, παρόμοιο με τις κινήσεις των ανταγωνιστών Netflix και Disney.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις