Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος BT: Mετατρέπει τις τηλεπικοινωνιακές καμπίνες στους δρόμους σε φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Το έργο έχει τη δυνατότητα να υπερδιπλασιάσει τον υφιστάμενο αριθμό σημείων φόρτισης της χώρας.

Ο όμιλος BT θέλει να μετατρέψει τις τηλεπικοινωνιακές καμπίνες (ΚΑΦΑΟ) που υπάρχουν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, σε φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Το έργο έχει τη δυνατότητα να υπερδιπλασιάσει τον υφιστάμενο αριθμό σημείων φόρτισης της χώρας.

Σε μια κίνηση για να βοηθήσει στην επίλυση της υποδομής φόρτισης EV του Ηνωμένου Βασιλείου, ο όμιλος BT Group Etc. ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές μετασκευής των πράσινων τηλεπικοινωνιακών κουτιών στους δρόμους που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για ευρυζωνική και τηλεφωνική καλωδίωση αποθήκευσης για χρήση ως μονάδες φόρτισης EV.

Ο πρώτος φορτιστής θα τεθεί σε λειτουργία στο East Lothian της Σκωτίας τις επόμενες εβδομάδες, ενώ περαιτέρω πιλοτικά προγράμματα σχεδιάζονται να κυκλοφορήσουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στη συνέχεια.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να αναφέρει μόνο 53.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του BT Group, σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η υποδομή φόρτισης EV της χώρας δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Όταν οι οδηγοί βενζίνης και ντίζελ ρωτήθηκαν για τα εμπόδια που τους εμποδίζουν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, το 78% ανέφερε την έλλειψη βολικών επιλογών φόρτισης.

Σύμφωνα με την BT, η μετασκευή των τηλεπικοινωνιακών καμπινών, χάρη εν μέρει στη συνεχιζόμενη πλήρη ανάπτυξη οπτικών ινών σε εθνικό επίπεδο, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως και 60.000 νέα σημεία φόρτισης EV, αριθμός που θα υπερδιπλασιάσει τον σημερινό αριθμό.

Η πρωτοβουλία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς η BT ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αρκετοί τεχνικοί, εμπορικοί και λειτουργικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην πλήρη χωρητικότητα αυτού του δικτύου σημείων φόρτισης EV.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις