Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Κίνδυνος για black out λόγω της αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρική ενέργεια προκαλούν σοβαρές πιέσεις στο δίκτυο της χώρας

Η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στις ΗΠΑ έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας να αντιμετωπίσει το αυξημένο φορτίο. Ειδικότερα, η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν, δημιουργώντας φόβους για πιθανές διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.

Οι πρόσφατες εκθέσεις του North American Electric Reliability Corporation (NERC) προειδοποιούν ότι σχεδόν η μισή χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ επίσης υπάρχει κίνδυνος συνεχόμενων διακοπών σε αρκετές πολιτείες τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα «δοκιμάζουν» το ηλεκτρικό δίκτυο όλης της χώρας. Τον Φεβρουάριο το 2021, το κύμα κακοκαιρίας στο Τέξας οδήγησε σε black out, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 240 πολιτών. Στο ίδιο μοτίβο, το φετινό καλοκαίρι το PJM Interconnection, το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ είχε στείλει προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης λόγω καύσωνα.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να οδηγήσουν ταυτόχρονα σε μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να δημιουργούν προβλήματα στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις